Companii

CMU e gata să preia spitalul Euroclinic

17.08.2010, 23:40 41

Operatorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea(CMU), controlat de fondul de investiţii Advent Internaţional, estela un pas de a intra cu un pachet majoritar în acţionariatulEuroclinic Hospital & Medical Centers, pentru o sumă cuprinsăîntre 15 şi 30 mil. euro, potrivit unor informaţii ZF.

Aceasta ar fi a doua tranzacţie ca importanţă pe piaţaserviciilor medicale private anul acesta, după ce Advent a intratla CMU şi va reprezenta consolidarea poziţiei CMU printreprincipalii jucători din domeniu.

"Bătălia" pentru Euroclinic a fost extrem de mare, în condiţiileîn care pe lângă CMU şi alţi doi operatori, MedLife şi Medicover,au analizat posibilitatea achiziţiei spitalului, conforminformaţiilor ZF.

Contactaţi de ZF, Sergiu Neguţ, directorul general adjunct alCMU şi Cătălin Popa, CEO al Euroclinic, nu au dorit să comentezeaceste informaţii.

Euroclinic este deţinut de grupul financiar olandez Eureko, iarmedici de la Spitalul Floreasca au pachete de sub 1%.

În 2009, Euroclinic Hospital & Medical Centers a avut ocifră de afaceri de 7,7 milioane de euro, nivel situat puţin pesteestimările iniţiale, iar pentru anul acesta compania a bugetatafaceri de 10 milioane de euro. Compania deţine un spital şi treicentre medicale în Capitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO