Companii

CNVM: Investitiile straine de portofoliu s-au dublat

24.11.2004, 00:00 37

Investitiile de portofoliu straine au crescut, in luna octombrie, cu 1.401 miliarde lei, dublind cumpararile nete realizate de investitorii straini de la inceputul acestui an, potrivit datelor furnizate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).
In octombrie, nerezidentii au cumparat actiuni la companii romanesti in suma de 2.430 de miliarde lei si au valorificat titluri de 1.029 miliarde lei.
La nivelul primelor zece luni, diferenta dintre valoarea titlurilor achizitionate si cele vindute de straini s-a ridicat la 2.968 de miliarde lei, pachetele preluate de investitorii straini totalizind 7.604 miliarde lei.
Cumpararile din luna precedenta au fost indreptate in principal catre societatile de intermedieri financiare si companiile din domeniul extractiei de hidrocarburi si prelucrarea titeiului.
In octombrie s-a derulat cea mai mare parte a operatiunii de majorare a cpaitalului Petrom.
Datele transmise de CNVM evidentiaza pe segmentul industriei de prelucrare a titeiului cumparari din partea strainilor de 475 miliarde lei, iar la extractia de hidrocarburi, sumele intrate in piata au atins 581 miliarde lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO