Companii

Coca-Cola isi muta fabrica din Bucuresti cu 122 de angajati

09.05.2007, 17:24 645

Coca-Cola HBC Romania, cel mai mare jucator pe piata bauturilor non-alcoolice, isi transforma fabrica din Bucuresti in depozit, urmarind consolidarea operatiunilor din Ploiesti.
Operatiunile din fabrica Coca-Cola HBC din Capitala, avand o capacitate de 663.000 de litri pe zi, vor fi transferate in urmatoarele trei luni la fabrica din Ploiesti.
"Fabrica din Ploiesti ofera, prin pozitia sa, oportunitati de extindere a activitatilor de imbuteliere si depozitare, permitand optimizarea operatiunilor", a declarat Mugurel Radulescu, directorul de comunicare Coca-Cola HBC Romania.
In prezent, in fabrica Coca-Cola HBC din Bucuresti lucreaza 122 de angajati. "Tuturor li s-a facut oferta de angajare la Ploiesti si ne dorim ca acestia sa accepte transferul la Ploiesti", a spus Radulescu.
Compania a anuntat ca va acorda salarii compensatorii angajatilor fabricii din Capitala care vor refuza transferul la Ploiesti sau alte oferte in cadrul Coca-Cola HBC din Bucuresti.
"In plus, o companie de plasament si consultanta a identificat deja un numar suficient de locuri de munca pentru a fi ofertate angajatilor din fabrica Bucuresti", a precizat Radulescu.
Coca-Cola HBC a instalat recent, in locatia din Ploiesti, o noua linie de imbuteliere a bauturilor racoritoare carbonatate, avand o capacitate de 63.000 de litri pe ora. Compania a mai investit intr-o linie de imbuteliere a apei minerale cu o capacitate de 50.000 de litri pe ora, instalata recent in unitatea de productie de la Vatra Dornei.
Noile linii sunt parte a unui program de investitii derulate de companie in perioada 2002-2006, cu o valoare cumulata de 136 mil. euro, potrivit datelor Coca-Cola HBC. Acestea au determinat extinderea cu 30% a capacitatii de depozitare aferenta fabricilor din Ploiesti si Vatra Dornei.
Coca-Cola HBC Romania a inregistrat anul trecut o crestere de 18% a volumului de vanzari, ajungand la un total de 873,6 milioane de litri.
Compania are peste 3.000 de angajati si opereaza in prezent sapte fabrici in sase localitati: Bucuresti, Ploiesti, Iasi, Timisoara, Oradea si Vatra Dornei.
Portofoliul Coca-Cola Romania cuprinde bauturile racoritoare Coca-Cola, Sprite, Fanta , sucurile Cappy, ceaiurile Nestea sau bautura energizanta Burn.
Compania concureaza cu Pepsi Americas, imbuteliatorul produselor PepsiCo, Parmalat, Tymbark Maspex, European Drinks sau Romaqua, pe o piata estimata la 2,23 miliarde de litri in 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO