Companii

Codecool şi Software Development Academy (SDA), două companii din domeniul EduTech din Europa Centrală, ambele prezente şi în România, vor fuziona

Claudia Tamaşi, Country Manager Codecool România.

Claudia Tamaşi, Country Manager Codecool România.

Autor: Roxana Rosu

13.09.2022, 10:01 653

Codecool şi Software Development Academy (SDA), două companii din domeniul EduTech din Europa Centrală, ambele prezente şi în România, vor fuziona, urmând ca în perioada următoare să îşi păstreze însă identitatea de brand.

Codecool a fost înfiinţată în urmă cu şapte ani, la Budapesta, fiind prezentă în 4 ţări (Ungaria, Polonia, România, Austria), cu o echipă de aproximativ 150 de angajaţi.

Software Development Academy (SDA) are sediul central în Gdynia (Polonia) şi a fost înfiinţată în urmă cu şapte ani, fiind prezentă în şase ţări (Polonia, România, Estonia, Cehia, Slovacia, Albania), cu circa 150 de angajaţi.

Noua compania va  instrui anual 15.000-20.000 de angajaţi şi echipe din 400 de companii din Polonia, Ungaria, România, Austria, Slovacia, Republica Cehă, Estonia şi Albania. Companiile au peste 300 de angajaţi, 17 cursuri de formare şi reconversie digitală şi o reţea de 1.600 de mentori.

„Companii din întreaga lume sunt preocupate să ofere competenţe digitale angajaţilor şi caută continuu să-şi consolideze echipele de IT, iar în contextul deficitului de specialişti, eforturile de reconversie profesională şi de atragere a talentelor noi se intensifică. De aceea, obiectivul nostru principal rămâne instruirea de calitate a viitorilor profesionişti IT&C şi pentru piaţa din România. Credem că sinergia dintre Codecool şi SDA va creşte semnificativ nivelul de competenţe tech al cetăţenilor din Europa Centrală şi va fi esenţială în transformarea digitală a Europei şi nu numai.”, a declarat Costin Alexandru, Country Manager SDA România.

Uniunea Europeană se confruntă cu un deficit de aproximativ 1,8 milioane de experţi în sectorul IT&C, generat şi de subcalificarea angajaţilor din domeniu. În plus, un obiectiv important al programului Digital Decade al Comisiei Europene este angajarea a 20 de milioane de specialişti IT&C, bărbaţi şi femei, până în 2030. Pentru a-l atinge, 161 de miliarde euro vor fi alocate inovaţiei şi digitalizării pieţelor UE, conform mecanismului european de redresare şi rezilienţă.

În România, urmează a fi cheltuite aproximativ şase miliarde de euro pentru transformarea digitală, care reprezintă 21% din bugetul de 29,2 miliarde euro aferent planului local de redresare şi rezilienţă susţinut de Comisia Europeană.

"Pentru a deveni şi mai interesantă pentru investitori, România trebuie să poată oferi profesionişti în domeniul IT&C cu aceeaşi rapiditate cu care piaţa dictează cererea. Fuziunea dintre Codecool & SDA este un răspuns la această nevoie, precum şi o şansă unică pentru regiune de a deveni un centru puternic de servicii IT&C relevant la scară globală. Prin programele consolidate ale celor două companii, vom continua să creăm şi să oferim cursuri cu plata amânată pentru oricine doreşte o carieră în IT&C”, a declarat Claudia Tamaşi, Country Manager Codecool România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO