Companii

Colliers si Eurisko si-au dublat afacerile si merg spre 50 mil. euro

20.11.2007, 19:30 33

Primele doua companii de pe piata locala de consultanta imobiliara, Colliers International si Eurisko Consulting, si-au dublat afacerile in acest an, la 22 mil. euro, respectiv 12 mil. euro, si estimeaza pentru 2008 o noua crestere a pietei imobiliare, care se va raporta si in afacerile companiilor.
Cele doua firme sunt singurele de pe piata locala cu afaceri de peste 10 mil. euro fiecare, urmatorii jucatori importanti precum Cushman & Wakefield sau DTZ Echinox avand afaceri de circa cinci mil. euro fiecare.
Colliers, numarul unu in piata, isi propune pentru anul viitor o crestere cu 30% a afacerilor, la 40 mil. dolari (29 mil. euro), a declarat Bogdan Georgescu, managing partner al companiei. Colliers are in Romania o echipa de 75 de oameni si un portofoliu de peste 65 de proiecte exclusive in toate domeniile pietei imobiliare, printre cei mai importanti parteneri numarandu-se companii precum Portland Turst, GTC sau Immoeast.
De cealalta parte, Eurisko, numarul doi in piata, isi propune o noua dublare a afacerilor in 2008, ceea ce ar insemna venituri de circa 24 mil. euro.
"Suntem in grafic in ceea ce priveste cifra de afaceri de 12 milioane de euro bugetata pentru anul acesta si s-ar putea chiar sa o depasim. Pentru anul viitor dorinta noastra este realizarea unei noi dublari in ceea ce priveste cifra de afaceri", spune Radu Lucianu, managing partner al Eurisko.
Realizarea planurilor bugetate de cele doua companii ar insemna afaceri de peste 50 de milioane de euro, in conditiile in care intreaga piata este estimata la aceasta valoare pentru acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO