Companii

Compania de distributie Romdis a facut afaceri de 30 de milioane de euro

09.03.2007, 13:30 352

Compania Romdis, partenerul logistic al restaurantelor McDonald's si principalul distribuitor al produselor congelate folosite pentru preparare in fast-food-urile retelei, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 30,2 mil. euro, in crestere cu 27% fata de 2005.
In acelasi timp, profitul brut al companiei a inregistrat o crestere de aproape 100%, pana la peste 0,5 mil. euro, potrivit datelor Romdis.
"Aceasta evolutie a fost determinata de o buna dezvoltare generala a pietei, dar si de eforturile permanente pe care le-am depus pentru eficientizarea activitatii, in special printr-un control permanent al costurilor operationale si largirea gamei de servicii oferite clientilor companiei", a declarat Mihnea Ioan, managerul general al companiei Romdis.
Strategia de dezvoltare a companiei vizeaza extinderea capacitatii actuale de distributie si depozitare.
"Capacitatea actualului centru de distributie (din Bucuresti - n.red.) este solicitata la maximum, motiv pentru care analizam mai multe posibilitati de extindere a activitatii. Printre variantele analizate se numara atat extinderea actualului centru de distributie, cat si eventualitatea de a dispune de noi spatii in zona capitalei sau in alte zone din tara", a spus Mihnea Ioan.
Compania, care lucreaza cu aproximativ 20 de clienti printre care retele internationale de retail, are peste 100 de furnizori de produse FMCG (bunuri de larg consum). Printre parteneri se numara si reprezentanta locala a producatorului francez de vinuri si bauturi spirtoase Pernod-Ricard.
"Intrarea Romaniei in Uniunea Europeana se vede deja in cresterea numarului de potentiali furnizori si clienti, dar si intr-o mobilitate mai mare. Speram insa ca dezvoltarea postaderare a pietei sa aduca in viitor un climat concurential mai corect, dar si o reducere a factorilor legati de birocratia de care ne lovim cu totii", a adaugat Mihnea Ioan. Potrivit directorului companiei, numarul mediu al angajatilor Romdis creste anual cu aproximativ 50%, pe fondul dezvoltarii afacerilor. Alte investitii realizate de Romdis au fost directionate catre schimbarea flotei auto.
"Flota noastra de transport este, de asemenea, intr-o dezvoltare continua. Pentru a veni in intampinarea cerintelor de pe piata, dar si a regulamentelor si restrictiilor de circulatie, am dezvoltat o flota ce acopera toata gama de mijloace de transport, de la capacitatea unui pick-up la aceea echivalenta unui TIR", a precizat Mihnea Ioan.
Romdis a fost infiintata in anul 1995 ca reprezentanta pe piata romaneasca a grupului Alpha Management GmbH, furnizor de servicii logistice integrate pentru bunuri de larg consum.
Compania Alpha Management GmbH este membra a Alpha Group, creat in anul 1981 in Germania pentru a furniza servicii logistice retelei de restaurante McDonald's. Alpha Group distribuie in prezent materiile prime pentru apoximativ 4.000 de restaurante McDonald's, in 32 de tari din Europa. Cele doua companii au intrat aproape simultan pe piata romaneasca, in anul 1995, si au continuat parteneriatul existent deja la nivel international.
Pe piata serviciilor de distributie a bunurilor de larg consum mai activeaza companiile Interbrands Marketing&Distribution, Top Brands Distribution, Aquila Group sau Macromex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO