Companii

Constructorul fabricilor Albalact si Romaqua, afaceri de 25 mil. euro

31.05.2007, 19:55 101

Compania Pomponio din Alba-Iulia, constructorul fabricii de bere a grupului Romaqua si al noii facilitati de productie a Albalact, estimeaza o cifra de afaceri de 25 mil. euro in acest an, in crestere cu 86% fata de 2006, ca urmare a dezvoltarii accelerate a cererii pe piata locala, in special in zona de constructii industriale pentru companiile locale.
"Evolutia pozitiva a indicatorilor financiari in acest an se datoreaza in mare masura proiectelor de investitii care se desfasora in momentul de fata in judetul Alba, proiecte in care compania noastra a fost selectata in calitate de constructor", a declarat pentru ZF Transilvania Luca Anversa, presedintele companiei Pomponio.
Un alt proiect al companiei vizeaza constructia unui abator pentru firma Transavia, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata carnii de pui.
Furnizorii companiei Pomponio sunt Holcim Romania pentru ciment, Cifa Spa Italia pentru utilaje, pompe si statii de betoane si Maie Spa Italia pentru utilaje de constructii buldoexcavatoare si compactoare. Principalii clienti ai firmei sunt Holzindustrie Sebes, Kronospan, Transavia, Albalact, Romaqua Grup, Ciatti (fabrica de mobila), Casagrande (fabrica de masini pentru furaje) si Savini Due (fabrica de mobila).
"Piata in domeniul nostru de activitate este in continua crestere datorita, pe de o parte, sectorului imobiliar privat in expansiune, iar pe de alta parte dezvoltarii constructiilor industriale, astfel ca cererea pe piata este data de necesitatea construirii de case si ansambluri de locuinte colective, cat si de spatii de productie, hale industriale, instalatii speciale si fabrici de procesare pentru diverse marfuri", spune Luca Anversa.
In 2006 Pomponio a investit aproximativ 1,17 mil. euro in achizitionarea de noi utilaje si echipamente de lucru, demers care potrivit oficialilor companiei va fi continuat si in acest an. Activitatea firmei in prezent se desfasoara prin intermediul departamentelor de constructii, betoane si prefabricate din beton.
"Pe langa departamentele de betoane si constructii, compania noastra a dezvoltat in ultimii ani si segmentul de productie, detinem la Sebes o fabrica unde producem prefabricate din beton si o statie de betoane in Alba cu o suprafata totala de 26.000 de metri patrati", a mai spus Luca Anversa. Compania Pomponio a fost infintata in anul 2001, cu obiect principal de activitate constructiile civile si industriale. Actionarii firmei sunt oameni de afaceri italieni, capitalul social subscris si varsat fiind 100% privat. Numarul de angajati ai companiei in momentul de fata este de 215 persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO