Companii

Consultanţii Ensight văd afaceri de 5 milioane de euro

Autor: Cristina Rosca

10.03.2011, 23:45 80

Compania EnsightManagement Consulting, ce oferă ser­vicii de consultanţă înmanagement, estimează pentru acest an afaceri de 4,8-5 milioane deeuro, similare celor din 2010.

"Cred că cifra deafaceri a companiei va fi similară sau în uşoară creşterecomparativ cu cea din 2010, când am obţinut 4,8 mil. euro. Vreau săfiu optimist, dar moderat", a spus Robert Maxim, managing partneral firmei de consultanţă în management.

Maxim mai spune căanul trecut circa 10-15% din afa­ce­rile companiei au provenit dinproiecte paneuropene şi do­reşte ca şi în acest an să aducă 15% dintotal, în condiţiile în care Ensight s-a afiliat la EurogroupConsulting, o reţea de con­sultanţă prezentă în 18 ţări din Europaşi America.

Ensight, care areclienţi precum Petrom, Rompetrol, Romgaz, Vodafone, Lidl sauPeugeot, spune că îşi va con­cen­tra activitatea de consultanţăasupra a trei domenii mari, res­pectiv bănci şi asigurări, energieşi utilităţi şi retail şi distri­buţie. Potrivit lui Maxim,compania sa obţine pentru un pro­iect de consultanţă între câtevazeci şi câteva sute de mii de euro. În prezent piaţa de consultanţăîn management din Ro­mânia, estimată de Maxim la 200 mil. euro,este în con­tinuare afec­tată de criză, consumul de astfel deservicii fiind redus.

"Piaţa nu va creşte nici în acest an. Eu estimez că va rămâne la200 de milioane de euro, faţă de 350-400 mil. euro în 2008. Amputea vedea o revenire în 2012-2013, însă totul depinde de evoluţiaeconomiei." Robert Maxim mai spune că în cazul Ro­mâniei se observăşi o altă particularitate, con­sumul de con­sultanţă în managementîn sectorul public din România este net inferior, spre inexistent,comparativ cu Franţa. "Viteza de restructurare în sectorul privateste mult mai mare decât în cazul sectorului public. În sectorulprivat există com­panii cu mii, chiar zeci de mii de angajaţi, carese restruc­turează profund. De doi ani de zile vedemasta."

Maxim a înfiinţatEnsight în anul 2000, sub denumirea de eNsight Management & ITConsulting, iar în 2008, consultanţii Roland Teufel şi HaraldDitter au fost cooptaţi ca parteneri. În prezent compania are 60 deangajaţi şi mai doreşte să angajeze încă şase persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO