Companii

Continental Hotels angajeaza 1.000 de oameni pana in 2011

25.06.2007, 20:25 27

Lantul hotelier Continental Hotels, care detine 13 hoteluri pe piata locala, a atins numarul de 1.000 de angajati la inceputul acestei luni, fata de 950 de angajati cati avea la inceputul anului, urmand sa dubleze efectivul de salariati in urmatorii patru ani, potrivit managerului de resurse umane al companiei.
"Luna aceasta am atins 1.000 de angajati. Avand in vedere planul ambitios de dezvoltare al companiei in urmatorii cinci ani numarul de angajati va creste proportional cu volumul de activitate. Apreciem ca la sfarsitul anului 2011 sa avem un numar dublu de angajati fata de cel avut in prezent", a declarat pentru ZF Iulia Dinu, human resources manager la Continental Hotels, adaugand ca fluctuatia medie anuala in cadrul hotelurilor Continental este de 26%.
Lantul Continental Hotels este controlat de omul de afaceri Radu Enache si de membri ai familiei sale prin intermediul firmei RED Group, care detine 71% din actiuni. Enache a declarat recent ca va investi 50 mil. euro in urmatorii trei ani pentru a construi sapte hoteluri de doua stele, unitati ce urmeaza sa fie operate sub brand Ibis, apartinand grupului francez Accor.
Lantul hotelier Continental Hotels are in prezent noua hoteluri Continental si trei hoteluri sub management Ibis-Accor, urmand sa mai deschida inca unul in iulie, anul acesta, in Sibiu. Pentru hotelul din Sibiu, care se va numi Forum, compania intentioneaza sa angajeze in medie 70 de angajati.
Pe langa unitatea din Sibiu, noile hoteluri ce vor fi deschise in anii urmatori vor putea dubla numarul de aproape 1.600 de camere deja existente in portofoliul Continental. Orasele in care se vor mai deschide noi unitati sunt Timisoara, Targu-Mures, Bucuresti, Brasov, Cluj si Iasi.
Continental Hotels a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 24,3 mil. euro. In urma unui parteneriat semnat intre PPF Investments (PPFI) si Red Group, in urmatorii cinci ani va fi derulat un program de investitii de aproximativ 138 mil. euro.
In privinta calificarilor pe care trebuie sa le aiba candidatii care vor sa se angajeze la Continental Hotels ei trebuie sa le aiba pe cele obligatorii prevazute de reglementarile in domeniu.
Pe langa asta, orice specializare facuta intr-o institutie recunoscuta in industria hoteliera, in special cele internationale conteaza, mai ales pentru pozitiile manageriale.
"Nu este totusi o conditie eliminatorie lipsa acestor calificari", explica Dinu. Trainingurile sunt livrate de firme externe si pot dura de la jumatate de zi la doua saptamani, sau chiar cateva luni. Managerul de resurse umane al Continental Hotels a mai precizat ca in acest an planul de training il va depasi de 10 ori pe cel realizat in 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO