Companii

Continental-Nord a dat actiuni pentru un teren

06.02.2004, 00:00 26

Societatea Continental-Nord SA, proprietarul hotelului Ibis din Bucuresti, isi va majora capitalul social cu aproape 80 miliarde lei (circa 2 milioane de euro), pina la 239,9 miliarde lei, prin aport in numerar si in natura, respectiv un teren situat in Bucuresti, in zona Palatului Parlamentului.
In urma acestei operatiuni, societatea RED Group SRL, proprietarul terenului evaluat la 38,6 miliarde lei, va deveni actionar la Continental-Nord SA. Pentru aportul in numerar, totalizind de 40,4 miliarde lei, vor fi emise actiuni nominative in valoare de un milion de lei.
Actionarii au termen pina la sfirsitul lunii februarie pentru a-si exprima dreptul de preferinta pentru subscrierea actiunilor.
In prezent, Continental SA, actionarul majoritar al societatii Continental-Nord, negociaza cu grupul francez Accor termenii unui parteneriat strategic intre cele doua companii.
"Accor va cumpara un pachet minoritar de actiuni si va deveni un actionar semnificativ al Continental SA. Negocierile se vor incheia cel mai probabil la sfirsitul lunii februarie", a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, Radu Enache, presedintele Continental SA.
  Compania va incepe, in acest an, lucrarile de constructie la un hotel situat in apropiere de Palatul Parlamentului, care va avea opt etaje cu 160 de camere si sali de conferinte. O alta investitie planificata de Continental SA este amenjarea unui hotel in Constanta in apropierea falezei. Potrivit reprezentantilor companiei, hotelul va avea sapte etaje si un numar de 150-160 de camere.
Costurile pentru cele doua proiecte sint evaluate la circa 15 milioane de euro, hotelurile urmind sa fie incluse reteaua Ibis, dupa finalizarea negocierilor cu Accor.
 Reteaua Ibis este prezenta in Romania din 2001, an in care Continental-Nord SA a deschis in Bucuresti primul si, deocamdata, singurul hotel cu aceasta denumire de pe piata locala. Accor este implicat in activitatea acestui hotel la nivel de management.
Lantul Continental este format din 12 hoteluri situate in Bucuresti, Arad, Cluj, Oradea, Sibiu, Suceava, Tirgu Mures, Turnu-Severin, Timisu de Sus si Portile de Fier, toate aflate in administrarea directa a companiei.
Pentru anul trecut, compania estimeaza o cifra de afaceri de circa 16 milioane de euro, dupa ce in 2002 a obtinut un rezultat de 14 milioane de euro.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO