Companii

Continental va investi 20 mil. euro in centrul de distributie a anvelopelor din Timis

Continental va investi 20 mil. euro in centrul de distributie a anvelopelor din Timis

Ildiko Kovacs, reprezentant al Continental Automotive Products Timisoara: Pana in 2005 toata productia realizata pe piata locala era trimisa mai intai in Germania, iar de acolo era distribuita pe piata. Odata cu deschiderea centrului de distributie, vom realiza vanzare directa din Romania, atat pentru piata locala, cat si pentru tarile est-europene.

12.02.2007, 15:45 157

Grupul german Continental AG a anuntat ca va investi 20 de milioane de euro pana in 2010 in centrul de distributie a anvelopelor din comuna Sacalaz, in judetul Timis.
Reprezentantii companiei au anuntat ca centrul de distributie va deveni operational pentru clientii din estul Europei in luna martie a acestui an. Centrul deserveste din ianuarie clientii din Romania.
Concernul german a realizat centrul de distributie de anvelope in parteneriat cu compania de cargo aerian Dietrich-Honold Logistik si cu grupul Honold Logistik, valoarea investitiei initiale fiind de aproximativ 5 milioane de euro.
"Pana in 2005 toata productia realizata pe piata locala era trimisa mai intai in Germania, iar de acolo era distribuita pe piata. Odata cu deschiderea centrului de distributie, vom realiza vanzare directa din Romania, atat pentru piata locala, cat si pentru tarile est-europene", a declarat pentru ZF Transilvania, Ildiko Kovacs, coordonator PR, Continental Automotive Products Timisoara.
Potrivit reprezentantilor Conti-nental, centrul de anvelope de la Sacalaz va deveni in cativa ani un punct central de distributie pentru Europa de Est, de aici urmand sa plece anual aproximativ 30.000 de tone de anvelope spre tari precum Serbia, Bulgaria, Ucraina, Croatia, Bosnia, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Kirgizstan, Uzbekistan. Investitia din judetul Timis va ajunge in trei ani la aproximativ 20 de milioane de euro, in noua locatie urmand sa lucreze 250 de angajati.
Continental Automotive Products Timisoara si-a bugetat pentru acest an investitii de aproximativ 15 milioane de euro in cresterea capacitatilor de productie pana la 14 milioane de anvelope anual, fata de 12,5 milioane de anvelope capacitatea disponibila in 2006.
Anul trecut compania a investit 25 de milioane de euro in dezvoltarea capacitatilor de productie pentru fabrica din Timisoara. Pana in prezent, in fabrica din Timisoara s-au investit aproximativ 95 de milioane de euro in extinderea capacitatilor de productie. Aici sunt produse anvelope cu diametrul cuprins intre 13 si 16 toli, care sunt prevazute sa ruleze la viteze de pana la 240 km/h.
Pe langa marca premium a concernului, Continental, sunt produse, de asemenea, anvelope cu marcile Barum, Uniroyal, Mabor, Semperit, Gisla-ved, Viking, precum si o serie de alte branduri exportate pe pietele din Europa si din Statele Unite.
Incepand cu 2005, Continental a inceput sa produca la Timisora echipamente de prima dotare, printre clienti figurand constructori auto precum Renault-Da-cia, Fiat, Suzuki, Volkswagen, Ford, General Motors, Nissan si Toyota.
Continental AG a realizat in 2005 o cifra de afaceri de aproximativ 13,8 miliarde de euro, valoarea reprezentand o crestere cu 9,8% fata de 2005.
In aceeasi perioada Continental Automotive Products din Timisoara a inregistrat o cifra de afaceri de peste 218,5 mil. euro si un profit net de circa 32,2 mil. euro, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor, avand 1.186 de angajati. Potrivit conducerii companiei, in prezent, aproximativ 5% din productia realizata la Timisoara este destinata pietei interne, unul din principalii clienti fiind Dacia-Renault.
Grupul german detine in Romania, pe langa fabrica de anvelope de la Timi-soara, fabricile de componente industriale Contitech Romania, PHX Romania, Phoenix Unio la Carei si uzina de com-ponente auto Continental Automotive Products la Sibiu.
Potrivit propriilor estimari, investitiile Continental pe piata romaneasca depa-sesc nivelul de 250 de milioane de euro. Contitech Romania controleaza doua divizii - Contitech Antriebssysteme (siste-me de actionare) si Contitech Fluid. Concernul Continental AG cu sediul la Hanovra, Germania, este furnizor mon-dial de anvelope si subansamble auto (sisteme de frana, componente pentru mecanismele de rulare, sisteme electronice, anvelope si alte componente din cauciuc) pentru industria automobilelor. Continental AG opereaza in Romania de sase ani, cand a deschis la Timisoara divizia de anvelope pentru autoturisme, investitia depasind 150 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO