Companii

Contract Transelectrica - Siemens de 6 mil. euro

07.07.2006, 18:55 35

Transportatorul de electricitate Transelectrica a incheiat un contract de 5,7 milioane de euro cu concernul industrial german Siemens pentru construirea statiei de interconexiune de 400 kV Nadab in cadrul proiectului de investitii de realizare a liniei de interconexiune Oradea - Nadab - Bekescsaba (Ungaria).
Proiectul este finantat prin credit sindicalizat acordat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si Raifeissen fara garantie guvernamentala, bancara sau asigurare din partea unei agentii de credite de export.
"Realizarea statiei de la Nadab conduce la multiple avantaje pentru Sistemul Energetic National si pentru functionarea interconectata a acestuia cu sistemul vest-european UCTE, prin realizarea unei noi legaturi de 400 kV Arad-Nadab-Oradea-Rosiori care permite continuitatea alimentarii consumatorilor in zona Transilvania Nord", a declarat Stelian Gal, directorul general al Transelectrica.
Oferta de vanzare publica a 10% din actiunile Transelectrica s-a incheiat pe 28 iunie, aceasta fiind suprasubscrisa de 6,46 ori. In urma acestei operatiuni, BCR a devenit cel de-al treilea actionar al companiei, detinand un pachet de 1,2% din numarul total de actiuni al companiei. Actiunile companiei vor incepe sa fie tranzactionate de pe 7 august.
Ministerul Economiei si Comertului ramane actionarul majoritar al Transelectrica cu un pachet de 72%, Fondul Proprietatea detine 13,5% din actiuni, iar 4,5% dintre titluri vor fi cedate in baza Legii 10 pentru despagubiri. Profitul net inregistrat anul trecut de Transelectrica s-a ridicat la 29,2 mil. euro, conform datelor publicate in Monitorul Oficial. Cifra de afaceri a companiei a fost de 476 de mil. euro. Transelectrica mizeaza anul acesta pe un profit net de 45 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO