Companii

Contracte Tiriac Leasing de 78 mil. euro

23.08.2006, 19:47 16

Tiriac Leasing a incheiat in primul semestru al acestui an contracte in valoare de 78,3 milioane de euro, in crestere cu peste 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit reprezentantilor companiei.
"Vom continua cresterea volumului activitatii prin concentrarea pe oferta de servicii de leasing financiar traditional, dar si prin dezvoltarea serviciilor de management de flote si leasing operational", spun reprezentantii Tiriac Leasing.
In acelasi timp, compania isi va extinde numarul de birouri. "Ne extindem permanent reteaua de birouri Tiriac Leasing in Bucuresti si in tara, in prezent avand 13 puncte de lucru", precizeaza reprezentantii companiei.
Tiriac Leasing si-a bugetat pentru acest an o valoare a contractelor de 135 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de anul trecut, cand valoarea contractelor incheiate se ridica la 111,3 milioane de euro.
Cresterea inregistrata in primul semestru depaseste cresterea previzionata pentru intregul an.
Daca ritmul de crestere de pe primul semestru se va pastra si in a doua parte a anului, compania de leasing ar putea ajunge la o valoare a contractelor incheiate de peste 150 de milioane de euro.
Aceeasi situatie s-a intamplat si anul trecut, cand compania estima o valoare a contractelor finantate de circa 90,5 milioane de euro, insa a depasit obiectivul cu aproximativ 25%.
Totodata, compania urmareste in acest an cresterea cifrei de afaceri cu 50%, pana la 144 de milioane de euro, dupa ce cifra de afaceri inregistrata anul trecut s-a ridicat la 90 de milioane de euro.
Piata de leasing s-a situat anul trecut, conform companiilor din domeniu, la 2,2 miliarde de euro.
Aceasta reprezinta valoarea contractelor, care include pe langa valoarea propriu-zisa a bunurilor finantate si cheltuielile legate de dobanzi si alte comisioane.
In Romania piata de leasing este reprezentata in proportie de 91% de leasing-ul pentru masini, piata auto avand astfel o influenta puternica asupra celei de leasing. Mai mult de jumatate din masinile de import sunt vandute prin sistem leasing.
"Intrucat in Romania parcul auto continua sa fie invechit, indicele de monitorizare este inca scazut comparativ cu tarile din Uniunea Europeana, iar leasing-ul este reprezentat in proportie de 91% de cel auto, este firesc ca evolutia pietei de leasing sa depinda de cea a pietei auto", spun reprezentantii Tiriac Leasing.
Piata de leasing a avut in ultimii ani o crestere impresionanta. In ultimii patru ani valoarea pietei de leasing a crescut de doua ori si jumatate. Nivelul pietei ar putea ajunge in urmatorii trei-cinci ani la 5 miliarde de euro. Pentru ca acest lucru sa se poata intampla, trebuie ca, pe langa segmentul auto care este cel mai bine reprezentat in momentul de fata, sa se dezvolte puternic segmentul imobiliar si cel de echipamente.
Tiriac Leasing face parte din Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), infiintata in urma cu zece ani. Pe piata locala activeaza din a doua parte anului 2004 si o alta organizatie de profil, Asociatia de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO