Companii

Cooperativa agricolă Erdei din Bihor: În 2021 demarăm producţia în noua fabrică de furaje, dar suntem chibzuiţi cu alte investiţii. „Abia în 2022 putem vorbi de extindere“

Fabrica de nutreţuri combinate va avea o suprafaţă de 200 mp, iar spaţiul va fi folosit pentru măcinarea, malaxarea şi granularea furajelor.

Fabrica de nutreţuri combinate va avea o suprafaţă de 200 mp, iar spaţiul va fi folosit pentru măcinarea, malaxarea şi granularea furajelor.

Autor: Florentina Niţu

16.12.2020, 20:15 414

Robert Erdei, preşedintele coope­rativei agricole Erdei, formată din şapte fermieri care produc cereale în loca­litatea Salonta din judeţul Bihor, spune că 2020 a fost un an al surprizelor, pe lângă pandemia de COVID-19 sectorul agricol confrun­tându-se şi cu o secetă prelungită, iar astfel recoltele au scăzut semnificativ în anumite zone şi preţurile au crescut.

Cooperativa are în curs de derulare o investiţie de 3,4 milioane de euro într-o fabrică de nutreţuri combinate (FNC) şi, deşi construcţia a început în 2018, Robert Erdei afirmă  că birocraţia, fluctuaţia cursului va­lutar, dar şi reticenţa băncilor din acest an de a mai credita le-au pre­lu­n­git ter­menul de finalizare. Totuşi, el speră ca în 2021 să înceapă pro­ducţia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO