Companii

Oresa Ventures: Mai semnăm cel puţin o achiziţie până la finalul anului

Cornel Marian, managing director al Oresa Ventures România: Aşteptările noastre de evaluare s-au aliniat cu cele ale antreprenorilor. Discuţiile sunt mult mai raţionale, mai rezonabile.

Cornel Marian, managing director al Oresa Ventures România: Aşteptările noastre de evaluare s-au aliniat cu cele ale antreprenorilor. Discuţiile sunt mult mai raţionale, mai rezonabile.

Autor: Ioana David

02.07.2014, 00:06 425
Cornel Marian, managing director al Oresa Ventures România, biroul local al com­paniei suedeze de private equity Oresa Ven­tures, spune că în 2014 are în vedere să rea­li­zeze cel puţin încă o achiziţie, iar în con­tinuare ambiţia este să facă două in­vestiţii pe an.
 
Suma medie investită de Oresa într-o astfel de preluare este de aproximativ 10 milioane de euro.
 
„În ultimii doi – trei an, Oresa s-a focusat pe companiile din portofoliu, aju­tându-le să crească prin achiziţii. Acum am început proiecte noi şi suntem destul de avansaţi într-o tranzacţie (…) într-un domeniu destul de îngust. Este o investiţie din gama noastră, de 10 milioane de euro equity. Vorbim de o companie profitabilă, cu o evaluare de ordinul milioanelor de euro“, a spus Cornel Marian, care nu a dorit să ofere mai multe informaţii despre această preluare.
 
În iunie, Oresa a finalizat o nouă achiziţie pentru a extinde Somaco, firmă din domeniul materialelor de construcţii (pe care a preluat-o în 2008). Luna trecută, Oresa a cumpărat Europrefabricate, o companie care produce elemente prefa­bricate din beton la Timişoara şi Târgovişte, pentru a se extinde în zona de vest a ţării, în urma unei investiţii de 8 mil. euro. Aceasta este a doua extindere a Somaco prin inter­mediul unei achiziţii, după cea din 2011, când a adus în portofoliu fabrica G&D Teiuş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO