Companii

Credit de 45 mil. euro pentru Luxten

01.11.2006, 19:10 21

Compania Luxten, producator de surse si echipamente de iluminat, a contractat un imprumut sindicalizat in valoare totala de 45 de milioane euro, cu o maturitate de cinci ani, aranjat de Citigroup.
Facilitatea nu presupune garantii si va fi utilizata pentru refinantarea creditelor actuale si pentru sustinerea strategiei de investitii a Luxten, informeaza Citibank Romania. Citigroup a fost unicul aranjor mandatat al sindicalizarii, la care au participat HVB-Tiriac Bank, Raiffeisen Bank Romania, BRD - Groupe Societe Generale, Alpha Bank, Volksbank Romania si Piraeus Bank.
"Aceasta tranzactie a fost extrem de importanta pentru Luxten, avand in vedere faptul ca este prima data cand compania noastra a lansat un imprumut sindicalizat. Suprasubscrierea semnificativa ne-a dovedit ca exista un potential important pentru oportunitati de dezvoltare considerabil mai vaste decat cele identificate initial", a declarat Claudiu Nicolae Radulescu, presedinte si director general al Luxten.
Luxten Lighting este o companie al carei obiect de activitate este impartit in patru divizii: ETD - de furnizare de electricitate, PLD - divizia de iluminat public, responsabila de proiectarea si implementarea sistemelor de iluminat, Luxten - cea mai veche divizie din companie, producator de surse de lumina, accesorii, corpuri si stalpi, AEM - divizia de aparate de masura.
Fondurile vor fi utilizate si pentru investitii la sucursala AEM Timisoara si proiecte orientate catre serviciile de iluminat public si activitatile conexe. Luxten a mai informat ca imprumutul va sustine si activitatea de producere a energiei electrice, in special in microhidrocentrale.
Luxten este una dintre companiile interesate sa participe la executia proiectului pentru realizarea retelei metropolitane de fibra optica in municipiul Bucuresti - Netcity.
Firma a castigat mai multe licitatii publice pentru proiectarea si realizarea iluminatului public in Capitala si in orase mari, precum Timisoara sau Constanta.
Bugetul de venituri si cheltuieli al companiei pentru 2006 prevede obtinerea unei cifre de afaceri de 115,3 milioane dolari si a unui rezultat brut echivalent a 27,9 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO