Companii

Credit de 5 mil. dolari pentru dezvoltarea Ozone

19.10.2006, 19:15 11

Compania farmaceutica Ozone Laboratories a contractat un credit de 5 mil. dolari (aprox. 4 mil. euro) de la Citibank Romania. Facilitatea este acordata pe o perioada de 12 luni pentru asigurarea capitalului circulant si este primul credit pe care compania il contracteaza de la Citibank.
"Linia de credit acordata de catre Citibank Romania va ajuta Ozone Laboratories sa puna in aplicare strategia de dezvoltare stabilita pentru urmatoarea perioada", a declarat Bogdan Tenu, director financiar Ozone Laboratories. Banii vor fi folositi in special pentru marirea numarului de produse din portofoliu, dar si pentru alte investitii legate de dezvoltarea companiei. Luna trecuta, Ozone a incheiat un parteneriat regional cu Bristol-Myers Squibb pentru administrarea produselor din portofoliul companiei americane in Polonia, Bulgaria si Slovacia.
Recent, compania a anuntat numirea Ruxandrei Nastase, 32 de ani, in functia de director general al Ozone Romania. Pozitia a fost anterior detinuta de Dan Schiopu, care a renuntat la functia din Ozone pentru un business propriu. Compania britanica a intrat pe piata din Romania in august 2001, iar in prezent deruleaza parteneriate cu mai multi producatori locali de dimensiuni medii: Fabiol Bucuresti, Mark Pharmaceutics, Bioeel Targu Mures si Santa Brasov. Ozone a realizat anul trecut o cifra de afaceri de peste 22 mil. euro, in timp ce pentru acest an si-a bugetat atingerea pragului de 50 mil. euro.
La nivelul anului 2005, segmentul cu cel mai rapid ritm de crestere in cadrul companiei a fost reprezentat de suplimentele nutritive. Peste 50%din vanzarile Ozone au fost reprezentate de medicamentele care se elibereaza doar cu prescriptie medicala. OTC-urile (medicamentele care se elibereaza fara prescriptie) si suplimenetele nutritive au contribuit cu aproape jumatate la vanzari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO