Companii

Cresterea din constructii a majorat vanzarile Prefab

31.05.2005, 19:07 10

Producatorul de materiale de constructii Prefab Bucuresti a incheiat primul trimestru al anului cu un profit brut de 18 miliarde de lei (485.000 de euro), corespunzator unei cifre de afaceri de 142 de miliarde de lei (3,8 milioane de euro). In comparatie, in primul semestru al lui 2004, profitul companiei s-a cifrat la 17,6 miliarde de lei (435.000 de euro). Compania nu a publicat rezultatele pe primul trimestru al anului trecut.

"In primul trimestru al acestui an am inregistrat o crestere de circa 30% a cifrei de afaceri fata de perioada similara a anului trecut. Pentru acest an ne propunem o majorare cu circa 40% a vanzarilor", a declarat Marian Petre Milut, presedintele consiliului de administratie al Prefab.

Pentru 2005, Prefab estimeaza realizarea unei cifre de afaceri de 700 de miliarde de lei (19 milioane de euro, la un curs al euro de 37.000 de lei).

Imbunatatirea rezultatelor societatii se datoreaza, in primul rand, cresterii generalizate a pietei materialelor de constructii datorita dezvoltarii domeniului imobiliar. "Piata materialelor de constructii este in crestere, insa nu atat de mult pe cat ne asteptam.

Totusi, perspective de dezvoltare exista, avand in vedere inmultirea constructiilor industriale si civile de tip greenfield, iar Prefab este unul din cei mai importanti producatori interni de materiale de constructii. Societatea urmareste, de asemenea, diversificarea gamei de elemente de constructii furnizate", a precizat Milut.

Prefab este specializata in fabricarea de BCA, tuburi din beton, grinzi si raverse pentru hale industriale si stalpi din beton. In acest an, societatea intentioneaza sa realizeze investitii in valoare de circa 2,5 mil. euro pentru diversificarea productiei, la care se adauga cheltuieli de retehnologizare de aproximativ 1,5 mil. euro.

Principalul actionar al companiei este Romerica International, care controleaza 71,9% din actiuni. Cel mai important actionar minoritar este SIF Muntenia, cu 11,8% din actiuni.

Actiunile Prefab sunt listate pe RASDAQ, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 80.000 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a societatii este de 5,9 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO