Companii

Cresterea exporturilor Azomures a adus Chimpex pe profit

28.06.2005, 19:16 19

Compania Chimpex Constanta, unul din principalii operatori portuari din zona portului Constanta, a realizat in primele trei luni ale anului o cifra de afaceri de 2,1 milioane de euro (78,2 mld. lei), in crestere cu 42% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Conform raportului transmis de companie catre RASDAQ, cresterea cifrei de afaceri s-a produs pe fondul scaderii cu 22% a traficului de marfuri derulat prin intermediul Chimpex. Traficul cu marfuri de import a scazut cu peste 55% pana la 130.500 de tone, cea mai mare pondere in structura importurilor detinand-o zaharul. Pe de alta parte, exporturile au crescut cu 21% fata de primul trimestru al lui 2004, in principal datorita cresterii productiei vandute de catre combinatul chimic Azomures Targu Mures. Chimpex este operatorul portuar traditional pentru produse chimice ambalate si vrac.

In aceste conditii, compania a obtinut un profit net de 163.000 de euro (6 mld. lei), fata de o pierdere de 292.000 de euro (11,8 mld. lei) in primele trei luni ale anului trecut.

Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati in cursul zilei de ieri pentru a comenta aceste rezultate.

Chimpex Constanta este controlata de catre combinatul chimic Azomures, care detine 74,3% din actiunile companiei. Principalul actionar minoritar este SIF Transilvaia, cu 12,2% din actiuni.

Recent, actionarii Chimpex au aprobat majorarea capitalului social al operatorului portuar cu 125 de miliarde de lei (3,4 milioane de euro), pentru a permite actionarului majoritar sa-si indeplineasca obligatiile investitionale asumate prin contractul de privatizare. Initial Consiliul Concurentei blocase aceasta majorare de capital.

Actiunile Chimpex Constanta sunt listate pe Bursa Electronica RASDAQ, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 31.000 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 2,35 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO