Companii

Creşterea salariului minim de la 1 ianuarie 2018 creează controverse. Florin Jianu,CNIPMMR:„60% dintre antreprenori spun că vor face disponibilizări”. Ministru pentru Dialog Social: „Salariul minim trebuie să asigure un trai decent”

Creşterea salariului minim de la 1 ianuarie 2018...

Autor: Roana Rotaru

03.11.2017, 11:57 1658

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) spune că, în urma chestionarelor pe care le-a aplicat, a ajuns la concluzia că majoritate antreprenorilor nu pot face faţă creşterii salariului minim de la 1 ianuarie 2018, 60% dintre aceştia invocând că vor fi nevoiţi să facă disponibilizări.

 „Săptămâna acesta am aflat de dorinţa Guvernului de a mări salariul minim de la anul. Am aplicat un chestionar la care au răspuns 400 de antreprenori în această săptămâna. 82,9% dintre ei spun că nu au capacitatea de mări salariul minim, 60% spun că vor face disponibilizări, iar peste 90% spun că posibilitatea maximă de a mări salariul minim este cu 100 de lei”, a spus Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, prezent la conferinţa „Topul Firmelor Private din România”.

Pe de altă parte, Gabriel Petrea, ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Social, consideră că salariul minim trebuie să crească până când fiecare familie va putea duce un trai decent din acest salariu.

„Salariul minim trebuie să asigure un trai decent. El trebuie să ajungă la un nivel la care să asigure un trai decent pentru toată lumea. Abia după ce o familie se pot întreţine putem vorbi de predicţie clară în cazul salariului minim”, a spus el într-un cor de proteste din partea antreprenorilor prezenţi la eveniment.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a propus la sfârşitul lunii octombrie, într-o şedinţă de Guvern, ca salariul minim brut pe economie să crească de la 1 ianuarie 2018 la 1.900 de lei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO