Companii

CrisTim: Recesiunea este mai gravă anul acesta decât în ultimii doi ani. "Consumul este pe scădere, numai exportul ne poate relansa", spune Radu Timiş, patronul companiei

Cris-Tim mizează pe dublarea exporturilor, pe fondul scăderii consumului intern

Autor: Liviu Iancu - Mediafax

08.06.2011, 23:31 345

Producătorul de mezeluri Cris-Tim estimează că exporturile voratinge la sfârşitul anului 22-25% din totalul vânzărilor, faţă de12% în prezent, a declarat Radu Timiş (desen),proprietarul companiei. "Consumul intern a scăzut în acest an chiarmai mult decât în anii precedenţi. Nu se vor întâmpla minuni înurmătorii ani, iar producătorii români de mezeluri se pregătesc săiasă la export", a spus Timiş.

Ela explicat că firma pe care o conduce se focusează pe export dincauza scăderii consumului în acest an şi în anii trecuţi. "Acumexportăm 12% din producţie şi ne-am propus să ajungem la 22-25% lasfârşitul anului. Anul viitor vrem să ajungem la un nivel alexporturilor de 40%", a adăugat Timiş. În prezent, potrivit datelorprezentate de Timiş, Cris-Tim exportă în 12 ţări.

"În acest an investim circa nouă milioane de euro, cam tot atâtca în 2010. În aceşti ani de criză ne-am crescut productivitatea şieficienţa astfel încât am ajuns să avem profitabilitate de lavânzări de 48 de tone pe zi, faţă de 70 de tone pe zi anul trecut",a mai spus Timiş. Pe lângă unităţile de procesare a cărnii, grupulCris-Tim mai deţine şi ferme de creştere a porcilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO