Companii

Cum arată radiografia capacităţilor de producţie de la vârful pieţei cimentului? Liderul după afaceri nu are cea mai mare capacitate

Cum arată radiografia capacităţilor de producţie de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.04.2022, 18:00 294

Holcim, liderul pieţei de cimentului şi al celei a materialelor de construcţii totodată, are o capacitate de producţie de 5,7 milioane de tone în cele două fabrici – de la Câmpulung şi Aleşd.

Cei mai mari trei jucători de pe piaţa locală a producţiei de ciment au împreună capacităţi de 15,1 milioane de tone, potrivit datelor disponibile în rapoartele lor. Cea mai mare capacitate de producţie o are HeidelbergCement, companie cu acţionariat german, care nu este însă lider şi în ceea ce priveşte cifra de afaceri, conform clasamentului cu rezul­ta­tele financiare din 2020. În România, HeidelbergCe­ment are o capacitate de producţie de 6,2 milioane de tone de ciment, potrivit raportului pentru 2021, faţă de 6,1 milioane de tone, câte erau amintite în raportul anterior. HeidelbergCement România şi-a majorat cifra de afaceri cu 11% în 2020 comparativ cu anul precedent, ceea ce a făcut ca rezultatul să ajungă la 1,3 mld. lei, potrivit celor mai recente date disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Holcim, liderul pieţei de ciment şi al celei de materiale de construcţii totodată, are o capacitate de producţie de 5,7 mi­lioane de tone în cele două fabrici – de la Câmpulung şi Aleşd. În 2020, Holcim a înregistrat în România o cifră de afaceri de peste 1,6 miliarde de lei (plus 7% faţă de 2019).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO