Companii

Curiero nu mai livreaza facturile RCS&RDS

18.09.2007, 16:52 58

Compania de posta si curierat Curiero, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de curierat intern a incetat colaborarea cu operatorul de telecomunicatii RCS&RDS, acesta infiintandu-si un departament propriu de distributie a facturilor.
"RCS&RDS distribuie facturile catre abonatii sai utilizand atat departamentul propriu, cat si serviciile Postei Romane", a spus Alexandru Oprea, directorul general al RCS&RDS.
Compania distribuie circa 1,5 milioane de facturi lunar, ceea ce inseamna ca la un pret minim de un leu pe plic, contractul lunar dintre RCS&RDS si Curiero se ridica la cel putin 1,5 mil. lei (450.000 de euro), potrivit estimarilor ZF. Contractul dintre cele doua companii fusese semnat in urma cu aproximativ un an.
In luna iunie a acestui an, 15.000 de plicuri cu facturi apartinand societatii de televiziune prin cablu RCS&RDS au fost abandonate la Agigea, pe malul canalului Dunare-Marea Neagra de catre un angajat al Curiero. Bogdan Carcu, presedintele Curiero, afirma insa ca oricum contractul intre RCS&RDS si companie s-ar fi incheiat, iar angajatul a fost dat in judecata.
"Ei lucrau temporar cu noi, urmand sa isi infiinteze propriul departament de distributie. Oricum contractul nostru cu ei expira", spune Carcu.
Curiero este singura companie privata care concureaza Posta Romana pe segmentul de plicuri. La inceputul anului, reprezentantii Curiero au afirmat ca vor sa acopere 80% din mediul rural.
Curiero a inregistrat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de 7,5 mil. euro, tripla fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a noilor contracte castigate de la inceputul anului. Triplarea businessului Curiero se datoreaza si ritmului mare de crestere inregistrat pe piata serviciilor postale, care in primele sase luni ale anului au generat venituri de 4,2 mil. euro, ajungand sa reprezinte 57% din cifra de afaceri a companiei. Printre clientii companiei de posta se numara Orange, Quelle, precum si clienti din sectorul bancar.
Curiero si-a bugetat pentru acest an afaceri de 16,6 mil. euro, duble fata de anul trecut. Reprezentantii Curiero au fost in discutii pentru vanzarea companiei, insa cresterea mare inregistrata in 2006, precum si potentialul de crestere existent au determinat amanarea discutiilor pana in 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO