Companii

Düfa revine în piaţă şi mizează pe 3,5 mil. euro

Autor: Andreea Neferu

14.04.2011, 23:46 129

Compania Düfa Tec, care a readus pe piaţa locală brandul devopsele Düfa, controlat de grupul german Meffert, estimează că vaînregistra anul acesta afaceri de circa 3,5 mil. euro.

"Ne-am propus să ajungem pe locul doi în topul celor maiprofitabile firme de profil până în 2015, cu o cifră de afa­ceri de3,5 mil. euro până la sfârşitul lui 2011", a declarat IrinelGheorghe, ma­na­ging partner şi unul dintre asociaţii Düfa Tec.Rulajul de anul trecut al companiei s-a ridicat la circa500-550.000 de euro. În 2011, primul an de activitate com­pletă,compania vizează o cotă de piaţă de 3-5%.

Düfa Tec a fost fondată în august anul trecut, fiind controlatăîn proporţie de 40% de grupul Meffert, în timp ce doi antreprenorilocali, Liviu Stan şi Irinel Gheorghe, deţin fiecare câte 30% dincapital. Compania are în prezent încheiate parteneriate cu 15distribuitori şi comercializează produse în apro­xi­ma­tiv 1.500 demagazine de retail tra­di­ţional din ţară, iar până la finalullunii iunie compania vrea să intre în încă 1.000 de magazine.Pro­dusele Düfa sunt prezente şi în reţelele do-it-yourselfHornbach, Ambient şi Brithouse.

Compania ia în calcul şi extinderea prin achiziţia sauconstrucţia unei fabrici noi de vopsea, însă deocamdată nu areplanuri concrete în acest sens. "Până în 2008 s-a investit mult încapacităţi de pro­ducţie, duble faţă de cât poate ab­sorbi piaţaromânească. Poate vom face o achiziţie de fabrică deja construităsau construim un proiect de la zero. Abia peste un an vom puteaînsă să dăm un răs­puns exact", a declarat Liviu Stan, ma­nagingpartner şi unul dintre asociaţii Düfa Tec.

Meffert a revenit după cinci ani pe piaţa locală, în condiţiileîn care în 2005 a vândut compania Düfa România către fon­dul deinvestiţii american Advent într-o tranzacţie de circa 20 mil.euro.

Fondul de investiţii a avut drept de folosinţă a brandului Düfapână în luna iulie 2010 şi din acest motiv a luat decizia de apromova începând din 2006 de­numirea Deutek, sub care activează înprezent fosta Düfa Ro­mânia.

Meffert deţine 11 unităţi de pro­ducţie la nivel internaţional,dintre care şase în Germania. În Europa Cen­trală şi de Estcompania mai are fabrici în Ucraina şi Ungaria.

Principalii competitori ai com­paniei Düfa Tec pe piaţa delacuri şi vopsele, estimată la 150-200 milioane de euro în 2009,sunt Köber Piatra-Neamţ, Poli­co­lor Bucureşti, Deutek, AtlasCor­po­ra­tion sau Daw Benta din Târgu-Mureş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO