Companii

Dan Ionescu, de la operatiunile Rompetrol la antreprenoriat

Dan Ionescu, de la operatiunile Rompetrol la antreprenoriat

Dan Ionescu a lucrat circa zece ani in Rompetrol, fiind unul dintre primii directori recrutati de omul de afaceri Dinu Patriciu

11.08.2009, 17:00 580

Dan Ionescu, 42 de ani, care a ocupat pana recent functia de director operational (COO) in cadrul Rompetrol, spune ca dupa parasirea grupului petrolier se va ocupa de o afacere personala, fara insa a da detalii legate de obiectul de activitate al firmei pe care o va conduce.

Ionescu a lucrat circa zece ani in Rompetrol, fiind alaturi de Eric Kish, plecat la randul sau recent din companie, unul dintre primii directori recrutati de omul de afaceri Dinu Patriciu, fondatorul grupului petrolier care astazi a ajuns la afaceri de 8,7 mld. dolari. La inceputul acestei luni, noii proprietari ai grupului Rompetrol, compania de stat kazaha KazMunaiGaz, a anuntat noua echipa de management din care lipsesc multi dintre oamenii care au bazele Rompetrol alaturi de Patriciu, acestia fiind inlocuiti cu manageri kazahi.

„Acum sunt in concediu, iar la intoarcere ma voi dedica unei afaceri personale. Nu va pot spune deocamdata in ce domeniu de activitate voi construi aceasta afacere", a declarat Ionescu.

Eric Kish, care a fost primul director general al rafinariei Petromidia, activul in jurul caruia a fost construit grupul Rompetrol, a declarat recent ca si el s-ar putea dedica afacerilor dezvoltate de el insusi, dar nu exlude posibilitatea de a lucra si pentru alte companii. Familia Kish detine grupul Smartree, care reuneste trei companii distincte: Smartree care se ocupa de servicii de outsourcing pentru procese de resurse umane, Smartree Management Services, care se ocupa de leasing de personal, si Smartree Technologies, care a pus pe picioare un soft de resurse umane, MyStaff, lansat la sfarsitul lunii aprilie in SUA. 

Patriciu mai face si acum parte din consiliul de administratie al Rompetrol, desi nu mai detine nicio actiune la grupul pe care l-a construit, dupa ce in vara acestui an a vandut si pachetul de 25% pe care-l mai controla din grup catre KazMunaiGaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO