Companii

Debut de an în forţă pentru hotelurile de lux de la munte: „Vremea ne-a ajutat, s-a putut schia“

La hotelul de cinci stele Lux Garden din Azuga toate camerele au fost ocupate în ianuarie

La hotelul de cinci stele Lux Garden din Azuga toate camerele au fost ocupate în ianuarie

Autor: Mirabela Tiron

02.02.2015, 00:06 138
Hotelurile de cinci stele de pe Valea Prahovei şi Braşov, principalele destinaţii turistice ale românilor pe timp de iarnă, au avut venituri în creştere în ianuarie comparativ cu ianuarie anul trecut, datorită pârtiilor aco­perite de zăpadă, pe care s-a putut schia.
 
„Am avut un grad de ocupare de peste 75%, în creştere faţă de ianuarie anul trecut. Vremea ne-a ajutat, s-a putut schia“, a spus Petrişor Ionescu, directorul hotelului de cinci stele Ioana Hotels din Sinaia. El a mai spus că anul trecut şi-a atins ţinta,  iar pentru acest an estimează o creştere a veniturilor cu 15% şi că aşteaptă o îmbunătăţire a condiţiilor din piaţă.
 
„Aproape 25% din clienţii noştri sunt străini“, a precizat Ionescu.
 
Unitatea de cazare operează 24 de camere şi a fost deschisă la începutul anului 2011, în urma unei investiţii de 10 mil. lei (circa 2,5 milioane de euro) realizată de compania NDI Grup Expert.
 
Tariful unei camere duble este de peste 400 de lei pe noapte în weekend, în timp ce preţul unui apartament cu spa ajunge şi la 1.000 de lei pe noapte, potrivit datelor de pe site-ul hotelului.
 
„Am cumpărat şi sejurul de revelion la Ioana Hotels, unde merg de trei-patri ori pe an cu prietenul meu, în timpul weekendului. Alegem acest hotel pentru că este aproape de Bucureşti şi pentru că găsim aici spa, condiţii de lux. Ne putem relaxa după o săptămână de muncă“, spune Florentina, reprezentanta unui notariat din Capitală.
 
Pe Valea Prahovei şi în Braşov sunt aproape 23.000 de locuri de cazare în pensiuni, vile şi hoteluri. Doar în câteva hoteluri sunt însă camere clasificate la cinci stele. Printre hotelurile de cinci stele de la munte se numără hotelul Aurelius din Poiana Braşov, Lux Garden din Azuga, Hotel Predeal Comfort Suites şi hotelul Aro din Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO