Companii

Dedeman deschide un magazin la Cluj şi angajează 230 de oameni

Autor: Laurentiu Cotu

23.09.2010, 23:51 292

Retailerul de bricolaj Dedeman, deţinut de fraţii Adrian şiDragoş Pavăl din Bacău, va deschide în luna februarie a anuluiviitor un magazin la Cluj-Napoca, unde vor fi angajate în primafază circa 230 de persoane, potrivit informaţiilor PrimărieiCluj.
Lucrările de construcţie la magazinul Dedeman au fost demarate,unitatea fiind amplasată în perimetrul fostei uzine Tehnofrig dinCluj.
"Prezenţa companiei Dedeman va aduce în primă fază circa 230 de noilocuri de muncă la Cluj-Napoca, la care se adaugă cele indirectcreate, oferite de companiile clujene angajate în construcţiamagazinului", a declarat primarul Sorin Apostu după întâlnireaavută la Cluj cu preşedintele grupului Dedeman, Dragoş Pavăl.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Cluj, terenul pe care seconstruieşte viitorul magazin Dedeman are o suprafaţă totală de 3,7hectare şi a fost achiziţionat de retailerul de bricolaj de lacompania clujeană Tehnofrig Imobiliare, controlată de oamenii deafaceri locali Dorel Goia şi Horia Ciorcilă. Terenul este situat pefosta platformă industrială a Tehnofrig, iar potrivit estimărilorZF, valoarea acestuia ar putea ajunge la 3,7 mil. euro.

Reprezentanţii Dedeman nu au putut fi contactaţi pentru informaţiisuplimentare legate de investiţia de la Cluj.
În acest an, Dedeman a deschis patru unităţi în Cra­iova, Arad,Timişoara şi Braşov. Totodată, De­deman şi-a anunţat intenţia de adeschide în acest an sau la începutul lui 2011 o unitate în Reşiţa,pe lista oraşelor vizate pentru extindere aflându-se şi Oradea,Târgu-Mureş sau Miercurea-Ciuc, potrivit datelor comunicateanterior de Dedeman
Planurile de expansiune ale Dedeman anunţate pentru 2010 vizau 4inaugurări de magazine, acestea fiind deja realizate la finalullunii iulie. Reţeaua numără în prezent 20 de unităţioperaţionale.
Proprietarii Dedeman, vor să ducă reţeaua de magazine la afaceri de1.230 mil. lei (290 mil. euro) în acest an, faţă de 1.067 mil. lei(252 mil. euro) în 2009. Cu 4 unităţi noi, dintre care două înBucureşti, Dedeman a avut anul trecut afaceri cu 17% mai mari înlei, dar la un nivel similar în euro.
Retailerul cu acţionariat românesc a anunţat recent că a avut ocreştere de 15% a afacerilor în primul semestru din acest an,comparativ cu perioada similară din 2009, fără a preciza însăvaloarea vânzărilor realizate.

Avansul raportat se datorează extinderii în 5 locaţii noi înperioada iulie 2009-iunie 2010, în oraşele Bucureşti, Iaşi, Braşov,Craiova şi Arad.
După primul an în care s-a lovit de scăderi ale cererii demateriale de construcţii şi amenajări interioare, retailul debricolaj (piaţa do-it-yourself), estimat la 1 mld. de euro,continuă să se contracte şi în 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO