Companii

Deloitte estimeaza un salt al veniturilor de 40%

08.05.2008, 19:14 21

Compania de audit si consultanta Deloitte Romania estimeaza o crestere de 40% a veniturilor pentru urmatorul an fiscal, care incepe in iunie, pe fondul deschiderii de noi birouri in tara, a declarat George Mucibabici, presedintele societatii, fara a furniza date suplimentare privind veniturile.
Deloitte a deschis ieri primul birou regional la Cluj-Napoca si intentioneaza ca, pana la finele lui 2009, sa mai deschida alte trei birouri, locatiile vizate fiind Iasi, Constanta si Timisoara. Oficialii companiei spun ca decizia de a deschide un prim birou regional la Cluj-Napoca a fost determinata de dezvoltarea economica a zonei, ca urmare a venirii unor investitori mari, ceea ce a generat o cerere mare de servicii profesionale.
"Avand in vedere aceasta realitate, strategia noastra este sa mergem acolo unde clientii nostri au nevoie de noi", a declarat Mucibabici. El a adaugat ca noul birou va genera venituri de circa 2,5 mil. euro in urmatorul an fiscal, aproximativ 50% din aceasta valoare urmand sa fie realizata de divizia de audit.
Noul birou este condus de L?szl? Tandel care a lucrat inainte pentru Deloitte Slovacia. Mucibabici spune ca Tandel a fost chemat sa conduca biroul din Cluj pentru ca are deja expertiza din tarile care au trecut prin primul val de integrare in Uniunea Europeana.
In prezent, Deloitte are in Cluj-Napoca sapte angajati, insa intentioneaza ca pana in septembrie numarul acestora sa ajunga la 20. "Cluj-Napoca este un centru universitar mare si reprezinta o sursa importanta de absolventi, aceste tinere talente fiind targetul nostru", a spus Tandel.
Pe langa serviciile de audit Deloitte va avea la Cluj si un departament de consultanta juridica si fiscala, care va fi coordonat de casa de avocatura Reff & Asociatii, afiliata firmei de audit Deloitte Romania, si va furniza si servicii de consultanta pentru accesarea de fonduri structurale.
"Serviciile de consultanta pentru fonduri europene vor fi in perioada urmatoare cea mai importanta afacere pentru noi, dupa cea de audit care asigura in prezent aproximativ 50% din veniturile noastre pe piata locala", a precizat presedintele Delloite Romania.
El a adaugat ca, in urmatorii sapte ani, Romania va avea la dispozitie fonduri structurale de peste 17 mld. euro, astfel ca aceasta piata va avea un potential semnificativ. Deloitte Romania a incheiat anul calendaristic 2007 cu o cifra de afaceri de peste 27,5 mil. euro, in crestere cu 45% fata de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO