Companii

Delta reia din iunie cursele catre New York

20.05.2009, 13:47 18

Operatorul aerian de linie regulata Delta Air Lines va relua cursele pe ruta Bucuresti-New York incepand din data de 2 iunie, in parteneriat cu Air France KLM.

Pretul unui bilet dus intors cu toate taxele incluse este de 499 de euro, potrivit reprezentantilor companiilor, care au semnat ieri un acord de joint-venture in acest sens. "Vom opera patru curse pe saptamana in perioada 2 iunie - 30 octombrie, cu o aeronava cu o capacitate totala de 217 locuri. Daca cererea pentru destinatia New York va creste, atunci vom lua in considerare prelungirea duratei", a spus un reprezentant al Delta Air Lines.
In timp ce cursele de pe ruta Bucuresti-New York vor fi operate doar in sezonul de vara, zborurile din Kiev, Budapesta sau Moscova spre aceeasi destinatie se realizeaza in tot timpul anului. Reprezentantii companiei nu au avansat date in privinta numarului de pasageri pe care se asteapta sa il transporte pe cursele din si spre Romania si nici cifre legate de gradul de ocupare estimat.
Grupul Air France KLM a inregistrat o crestere de 7% a numarului de pasageri transportati pe ruta Bucuresti-Paris in anul fiscal trecut (finalizat in martie), potrivit reprezentantilor companiei, care nu au precizat insa numarul de pasageri. 
Cei mai importanti operatori de linie regulata la nivel local sunt TAROM, Air France KLM, Lufthansa, Carpatair si Malev.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO