Companii

Dexia isi face loc pe piata finantarilor

21.09.2006, 20:01 15

Autoritatile ar trebui sa infiinteze o platforma institutionala pentru coordonarea investitiilor in infrastructura, iar structurile locale ar putea sa apeleze la vehicule speciale (SPV), destinate proiectelor de interes public, pentru a evita impovararea bugetului, a declarat Reinhard Platzer, presedintele Dexia Kommunalkredit Bank.
Directorul executiv al reprezentantei Dexia Kommunalkredit in Romania, Roxana Lazar, a explicat ca prin infiintarea de companii specializate poate fi evitata inregistrarea datoriilor la bugetele municipalitatiilor. Astfel, pentru o companie detinuta de stat, ale carei venituri depasesc 50% din costuri, datoriile sunt contabilizate in gestiunea proprie si nu se regasesc in bugetul consolidat.
In prima parte a anului, Dexia a acordat finantari de peste 70 mil. euro si se asteapta sa atinga 200 mil. euro pana la finele lui 2006. De asemenea, pentru 2007, banca are un program pe Romania de 300 mil. euro credite noi.
Dexia Kommunalkredit Bank crede ca necesarul de investitii in infrastructura pentru Romania in urmatorii ani se ridica la 40 - 50 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO