Companii

Dezbatere incendiară la ZF Live pe tema Rompetrol

Gabriel Dumitraşcu, şeful OSPI, şi Andreea Paul, deputată PDL, în studioul emisiunii ZF Live. Foto: Octav Ganea

Gabriel Dumitraşcu, şeful OSPI, şi Andreea Paul, deputată PDL, în studioul emisiunii ZF Live. Foto: Octav Ganea

Autor: Andrei Chirileasa, Cătălina Butan

20.05.2013, 21:59 754

Într-o dezbatere incendiară desfăşu­rată ieri la ZF Live, emisiunea ZF online care se transmite în fiecare zi de la 10.00 la 11.00 pe www.zf.ro, şeful Ofi­ciu­lui Participaţiilor Statului şi Priva­tizării în Industrie (OPSPI), Gabriel Dumitraşcu, a primit replica deputatei Andreea Paul, doctor în economie, prim-vicepreşedinte PDL.

Guvernul Ponta a semnat un acord cu kazahii de la KazMunaiGaz, proprietarul Rompetrol, prin care acceptă doar o plată iniţială de 156 mil. euro în contul creanţei totale de 516 milioane de euro, urmând ca restul de 360 de mil. euro să fie recuperate în următorii 10 ani, afirmă Dumitraşcu. Andreea Paul a afimat însă că statul nu va recupera niciun ban.

„Am găsit o soluţie poate nu idea­lă, dar oportună care maximizează şansele de încasare a unor sume importante în viitor“, a spus Dumitraşcu. An­dreea Paul a susţinut însă că guvernul Ponta a negociat slab această înţelegere şi că banii trebuia obţinuţi prin executare silită de la kazahi.

„Statul nu va recupera niciun ban. Pro­iectul de lege este trimis în Par­lament pentru ca guvernul să scape de răspundere. Statul nu trebuia să se retragă din procesul cu Rompetrol“, a spus Paul.

Înregistrarea emisiunii este pe www.zf.ro şi live.zf.ro

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO