Companii

Dezvoltatorii Auchan Bucuresti construiesc un mall langa magazin

15.08.2007, 20:15 80

Dezvoltatorii hipermarketului Auchan din cartierul bucurestean Titan au inceput sa construiasca, in imediata vecinatate a magazinului, un mall cu o suprafata de circa 30.000 de metri patrati, a declarat Stefan Dumitrascu, arhitectul-sef al Primariei Sectorului 3.
"Le-am dat autorizatia de construire in urma cu cateva luni si deja au inceput lucrarile de constructie, care vor dura un an. Mall-ul va fi o extensie a hipermarketului Auchan. Ei detin acolo un teren de 100.000 de metri patrati", a spus Dumitrascu. El a adaugat ca investitia este estimata la circa 15 milioane de euro.
"Mall-ul va avea trei etaje si subsol. Vor fi spatii pentru magazine, zona de restaurante si cinematografe multiplex", a precizat arhitectul-sef al Primariei Sectorului 3.
Investitiile totale pentru amenajarea primului magazin Auchan din Romania, situat in zona Titan din Bucuresti si deschis anul trecut, s-au ridicat la circa 40 de milioane de euro.
Hipermarketul are o suprafata de vanzare de 16.000 metri patrati. Auchan a anuntat ca urmeaza sa deschida, in a doua jumatate a acestui an, inca trei hipermarketuri, in Cluj-Napoca, Pitesti si Targu Mures, fiecare dintre ele necesitand o investitie de 30 - 40 de milioane de euro.
Auchan Romania va deschide, in luna septembrie, un supermarket in centrul comercial Iulius Mall din Timisoara, urmand ca magazinul sa functioneze temporar pana in toamna anului 2008, cand compania va finaliza constructia unui hipermarket in apropiere. Magazinul alimentar va fi deschis de Auchan pe locul fostului supermarket Univers'All, in baza unui parteneriat cu Iulius Mall.
Reteaua Auchan din Romania este dezvoltata de compania MGV Distri-Hiper, la care grupul francez detine o participatie de 29%, restul actiunilor fiind controlate de parteneri romani.
In 2006, MGV Distri-Hiper a inregistrat venituri de 19 milioane de euro si pierderi de patru milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO