Companii

Dezvoltatorul West Park negociaza un proiect de peste 3.000 de apartamente

23.07.2007, 17:53 19

Compania israeliana de dezvoltare imobiliara BSR Group, implicata in realizarea ansamblului rezidential West Park din Capitala, negociaza un parteneriat pentru un nou proiect in Bucuresti, care ar urma sa fie alcatuit din 3.000-4.000 de apartamente, au declarat reprezentantii companiei pentru publicatia Israel Money.
Valoarea totala a proiectului este estimata la 473 de milioane de dolari (aproape 350 de milioane de euro). Reprezentantii BSR Europe nu au dat mai multe detalii referitor la partenerul si zona in care ar urma sa fie realizat acest proiect.
BSR a anuntat in primavara acestui an achizitionarea unui lot de teren in Ploiesti, pe care va fi realizat un ansamblu rezidential format din aproximativ 200 de apartamente.
Totodata, compania mai detine un teren cu o suprafata de 40.000 de metri patrati in zona de est a Bucurestiului, in cartierul Pantelimon, unde va investi circa 80 de milioane de euro pentru realizarea a peste 1.000 de apartamente.
Cel mai avansat proiect derulat de BSR pe piata locala, West Park, este realizat in cartierul Militari, proiect pentru care investitiile initiale au fost estimate la 35 de milioane de euro.
Companiile de dezvoltare imobiliara din Israel sunt printre cei mai activi jucatori de pe piata imobiliara locala, alaturi de BSR Group fiind prezenti si investitori precum Africa Israel, Globe Trade Ceter (GTC) sau oamenii de afaceri implicati in dezvoltarea centrelor comerciale Euromall.
In Romania, dezvoltatorii israelieni sunt implicati in special in realizarea de proiecte rezidentiale, dar au in portofoliu si active importante in alte segmente, precum imobilul de birouri America House (GTC) sau proiectul comercial Cotroceni Park (Africa Israel).
BSR Group a anuntat totodata extinderea operatiunilor in Kazahstan, unde ar urma sa dezvolte un proiect mixt, format din unitati rezidentiale, hotel si spatii comerciale. Totodata, reprezentantii companiei urmaresc mai multe proiecte in Rusia si Ucraina.
BSR Group este o companie infiintata in urma cu mai mult de 40 de ani, care a dezvoltat proprietati cu o suprafata de peste 15 milioane de metri patrati in ultimii zece ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO