Companii

DHL se bazeaza pe mentinerea marjei de profit la 10%

30.07.2007, 14:29 55

Compania de curierat rapid international DHL a inregistrat in primele sase luni ale acestui an o crestere a cifrei de afaceri de 30% in comparatie cu perioada similara a anului trecut, pe segmentele de curierat international si intern in sistem expres.
"Cea mai mare crestere procentuala a fost inregistrata pe segmentul expedierilor interne, volumele dublandu-se fata de perioada similara a anului trecut. Si pentru acest an, planurile noastre sunt de a investi in continuare in reteaua proprie de distributie, cateva exemple fiind marirea parcului auto cu inca 120 de autovehicule, cresterea numarului de puncte de lucru in tara cu 20%, cresterea numarului de angajati cu peste 10%", a spus Bogdan Obretin, director comercial al DHL International Romania.
Rezultatele din primul semestru s-au bazat in principal pe lansarea de noi produse pe investitiile in infrastructura derulate de companie, dar si pe dezvoltarea de solutii personalizate pentru principalele industrii si extinderea propriei retele nationale de distributie.
Ritmul de crestere inregistrat de DHL in Romania se va mentine, potrivit lui Obretin, peste obiectivele stabilite pentru 2007, ceea ce ar reprezenta o crestere de aproximativ 30% a cifrei de afaceri pe curieratul rapid international si intern in sistem expres, comparativ cu 2006. "Estimam ca marja de profit pe acest an se va mentine la acelasi nivel cu anul trecut, in jurul valorii de 10%. Acest fapt se datoreaza procesului de investitii care va continua si in 2007", a spus reprezentantul DHL Romania.
Pe plan local investitiile DHL, in valoare de 3 mil. euro, se concretizeaza in dezvoltarea flotei si a retelei nationale, precum si in extinderea companiei. DHL detine, potrivit propriilor date, o cota de 40% pe piata curieratului express international. Principalii clienti ai companiei provin din sectorul bancar, industria auto, cea textila si a bunurilor de larg consum.
"In momentul de fata, curieratul intern reprezinta aproximativ 10% din cifra de afaceri a companiei. In contextul dezvoltarii volumelor pe acest segment, asteptam o sensibila crestere a ponderii curieratului intern in cifra de afaceri totala de afaceri. In egala masura, curieratul international ramane segmentul de baza al activitatii DHL si va avea in continuare cea mai importanta pondere in cifra de afaceri a companiei", a precizat Bogdan Obretin.
DHL opereaza in Romania o flota de peste 230 de autovehicule, si o retea proprie de centre de expedieri si centre de servicii in peste 23 de orase din tara. In acest an, DHL va achizitiona circa 120 de autovehicule.
DHL este detinuta de Deutsche Post World Net si activeaza in doua sectoare, logistica si curieratul expres. Compania a raportat anul trecut venituri de 60 mld. euro la nivel global, activitatea de curierat contribuind cu 17,2 mld. euro la aceste rezultate.
Pe segmentul de curierat international compania concureaza la nivel local cu TNT, UPS sau FedEx.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO