Companii

DHS: vanzarile de biciclete duc cifra de afaceri la 20 mil. euro

10.12.2007, 19:10 130

Grupul de firme DHS din Hunedoara, care desfasoara activitati de productie a bicicletelor si de comercializare a scuterelor si ATV-urilor, estimeaza vanzari de aproximativ 20 mil. euro in acest an, valoare dubla fata de 2006.
"Evolutia pozitiva a cifrei de afaceri in acest an se va datora in mare masura numarului mare de comenzi pentru fabricarea de biciclete, comenzi venite din partea partenerilor nostri de afaceri din Franta, Olanda, Germania si Ungaria", a declarat pentru ZF Transilvania Lucian Contras, executive manager Eurosport DHS, companie membra a grupului DHS.
Grupul DHS detine companiile Eurosport DHS din Deva cu activitati de fabricare, distributie si comercializare a articolele sportive si DH Sport din Petrosani prin intermediul careia se produc componente pentru biciclete.
Ponderea exportului reprezinta in momentul de fata 50% din totalul cifrei de afaceri a companiei Eurosport DHS, partenerii companiei hunedorene la export fiind diverse firme din Franta, Olanda, Germania, Ungaria, Italia, Grecia si Moldova.
Potrivit reprezentantilor grupului hunedorean, pana la sfarsitul anului in curs se estimeaza o crestere a exporturilor cu aproximativ 20%, ca urmare a contractelor de vanzare incheiate de Eurosport DHS in aceasta vara.
Eurosport DHS estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 11,4 mil. euro, in crestere cu 80% fata de anul trecut, firma inregistrand in 2006 vanzari de peste 6,3 mil. euro, cota de piata a companiei fiind de 70% din totalul pietei autohtone de biciclete.
Eurosport DHS fabrica peste 40 de modele de biciclete, aparate de fitness, carucioare pentru copii, role, triciclete si premergatoare. O parte din componentele utilizate in fabricare bicicletelor sunt importate din China si Ungaria, restul subansamblurilor provenind de la firma DH Sport. Compania detine un singur magazin de prezentare a marfurilor proprii in incinta fabricii din Deva si desfasoara activitati de comercializare a produselor prin intermediul retelei de distributie din tara.
"Incepand cu primavara acestui an am demarat activitatile de comercializare a ATV-urilor si scuterelor, astfel ca pana in momentul de fata am livrat aproximativ 600 de unitati si estimam pentru sfarsitul anului in curs sa atingem pragul de 2.000 unitati vandute'', spune Lucian Contras.
Potrivit acestuia, DHS colaboreaza cu peste 400 de clienti din Romania printre care lanturile de magazine Metro, XXL, Billa, Carrefour si Cora. Potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), piata moto va ajunge in acest an la vanzari de 3.000 de unitati, in crestere cu 70% fata de nivelul anului trecut, si va consemna o valoare intre 8 si 10 mil. euro.
Grupul DHS este format din companiile Eurosport DHS infiintata in anul 2004, cu actionariat 70% chinezesc si 30% german, si compania DH Sport infiintata in anul 1999, cu domeniul de activitate productia componentelor pentru biciclete. Numarul de angajati DHS in momentul de fata este de 274 persoane, compania First Bike din Brasov fiind principalul competitor pe piata autohtona de biciclete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO