Companii

Dimofte are 4,8 hectare de spatii comerciale in vestul Capitalei

25.04.2010, 23:10 162

Radu Dimofte, unul dintre partenerii de afaceri ai lui GabrielPopoviciu, detine prin intermediul firmei Practic SA, pe care ocontroleaza in proportie de 48,4%, circa 48.000 de metri patrati despatii comerciale (echivalentul unui mall) si care sunt situate inspecial in cartierele Drumul Taberei, Crangasi si Militari dinBucuresti.

Aceasta este pentru prima data cand Practic SA face publicalista cu spatiile comerciale pe care le detine si lista dechiriasi. Radu Dimofte este asociat cu Gabriel Popoviciu laproiectul Baneasa din nordul Capitalei prin firma BaneasaInvestments, iar familiile celor doi controleaza grupul de firmeAlltrom, care opereaza francizele IKEA, KFC, Pizza Hut, HowardJohnson, si sunt asociati la restaurantul Casa Doina din Capitala.Principalii clienti ai Practic sunt bancile, aproape toate numeledin sistemul bancar romanesc regasindu-se pe lista de chiriasi dela finele anului trecut a Practic SA, cele mai importante fiind BCRsi Raiffeisen, fiecare cu cate sase spatii de sucursale.

Totodata, Practic mai inchiriaza spatii pentru supermaketuriProfi, Gulliver, Carrefour, retaileri de electrocasnice, Domo,numeroase farmacii si magazine de optica. Anul trecut, Practic SA aobtinut venituri din chirii de 28,7 mil. lei (6,8 mil. euro), increstere cu 17,4% fata de cele realizate in 2008, in ciudaconditiilor grele de pe piata din aceasta perioada. Astfel, pefondul problemelor cauzate de criza economica, majoritateachiriasilor au pus presiune pe reducerea chiriilor. Profitul net alcompaniei s-a majorat anul trecut cu 63%, la aproape 11,3 mil. lei(2,7 mil. euro). Printre actionarii Practic se mai numara offshorulInternational Business & Trading Corporation inregistrat ininsulele Turks & Caicos Islands, cu o participatie de 32,1% siMihai Bejenaru, care si-a redus recent participatia sub pragul de5%. Actiunile Practic s-au tranzactionat ultima data la un pret de190 de lei, nivel la care compania valoreaza pe Bursa 27,3 mil.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO