Companii

Directorul CFR Călători, demis de Boagiu. Vedeţi aici ce nereguli a descoperit ministerul

Directorul CFR Călători, demis de Boagiu. Vedeţi aici ce nereguli a descoperit ministerul

Autor: Mirabela Tiron

13.07.2011, 17:08 760

Anca Boagiu, ministrultransporturilor şi infrastructurii, l-a demis din funcţia dedirector general al CFR Călători pe Liviu Cristian Pescăraşu dincauza unor "nereguli în derulara procedurii de achiziţie publicăpentru repararea de automotoare". El a fost demis şi din funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al companiei destat.

Liviu Pescăraşu a preluatconducerea operaţiunilor companiei feroviare din martie 2009, cânda fost numit de Radu Berceanu, ministrul transporturilor în acelan. Anterior acestei numiri, Pescăraşu ocupa funcţia de directorgeneral adjunct la CFR Călători.

Raportul corpului de control aconstat nereguli în fundamentarea preţului pentru respectivaachiziţie (Repararea automotoarelor seria 700, 900, 1000), precumşi absenţa avizelor de la autorităţile în domeniu pentrudocumentaţia tehnică, conform procedurilor.

În consecinţă procedura deachiziţie publică a fost blocată, iar ministrul Anca Boagiu asolicitat Consiliului de Administraţie al CFR Călători să evaluezemenţinerea în funcţie a tuturor persoanelor care conform raportuluiCorpului de Control au fost depistate ca fiind implicate, potrivitoficialilor ministerului transporturilor.

"Nu voi tolera în minister sau laoricare dintre unităţile din subordine derularea de proceduri deachiziţie care nu respectă regulile de transparenţă şi liberăconcurenţă. Pentru a ne asigura că banul public este eficientcheltuit trebuie să avem achiziţii care răspund unor necesităţireale şi care asigură lucrări de calitate la preţuri concurenţiale.La oricare altă unitate din subordine voi sesiza astfel deprobleme, nu voi ezita să iau măsuri similare şi să sesizezinstituţiile abilitate ale statului", a declarat AncaBoagiu.

CFR Călători a terminat anultrecut cu pierderi de 20,6 milioane de euro, la o cifră de afaceride 468 de milioane de euro. Şi în 2009, compania, în care lucrează15.000 de angajaţi a avut pierderi, de 50 de milioane deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO