Companii

Directorul de tranzactionare de la Broker Cluj si-a dat demisia

29.03.2005, 00:00 25

Directorul de tranzactionare al celei mai mari societati independente de intermediere pe Bursa, Grigore Chis, a demisionat din functie la cateva zile dupa ce principalul analist al societatii, Nicolae Pascu, a renuntat la postul ocupat in cadrul societatii. Chis este unul dintre cei mai cunoscuti brokeri de pe piata de capital, iar la Bursa circulau de multa vreme informatii despre intentia de a parasi societatea.


Functia lui Grigore Chis a fost preluata de Adrian Ceuca, Nicolae Pascu fiind inlocuit de Adrina Zoicas Enciu.


Broker si-a propus pentru acest an o crestere de 140% a profitului brut fata de anul trecut, presedintele societatii afirmand ca demisiile celor doi nu vor afecta situatia societatii.


"Nu a existat nici o legatura intre demisiile celor doi. Nu cred ca activitatea noastra va fi afectata pentru ca nu cred ca exista pericolul sa plece cu o parte semnificativa din clienti", a comentat Petru Prunea, directorul societatii.


Actionarii Broker au aprobat prin Bugetul de Venituri si Cheltuieli realizarea unui profit brut de 170 miliarde de lei (4,47 milioane de euro), in crestere cu 140% in euro fata de profitul brut realizat de anul trecut.


Broker a terminat cu profituri mari acest an, pe fondul cresterii valorii actiunilor cotate la Bursa de Valori Bucuresti. In primele doua luni ale anului Broker a realizat un profit brut de 73,1 miliarde de lei (1,9 milioane de euro), aproape cat in intreg anul 2004. Presedintele societatii spune ca mizeaza pe profituri mai mici in lunile urmatoare, valorile profitului din primele doua luni fiind majorate in mod exceptional.


"Am facut estimarea privind profitul pe 2005 luand in calcul profitul pe care l-am facut pe primele doua luni plus un profit de 10 miliarde de lei pe luna, care ni se pare o suma justificata in raport cu valoarea capitalurilor noastre, care depasesc 300 miliarde de lei", spune Prunea.


Broker, ale carei actiuni sunt listate la Bursa, isi va majora capitalul social cu 87,6 mld. lei (2,4 mil. euro) pana la 318 miliarde de lei (8,7 mil. euro). Operatiunea se va realiza prin emisiunea de actiuni gratuite aferente primelor de emisiune ale unor majorari anterioare si din cea mai mare parte a profitului pe 2004. Actionarii societatii inregistrati la data de 11 aprilie urmeaza sa primeasca 38,7 actiuni gratuite pentru fiecare 100 de titluri detinute.


La Adunarea Generala a Actionarilor de la finalul saptamanii trecute, a fost aprobata in unanimitate declansarea procedurii de fuziune prin absorbtie a Broker cu societatea de intermediere Elda Invest din Galati. Conducerea societatii a fost mandatata sa realizeze un prospect de fuziune. Broker si-a propus pentru acest an un program de investitii in valoare de 41 miliarde de lei pentru extinderea teritoriala. Societatea vrea sa deschida in acest an patru noi sucursale in judetele Maramures, Alba, Bacau si in Bucuresti.


SSIF Broker este singura societate de intermediere pe Bursa ale carei actiuni sunt listate pe B ursa. Actiunile Broker au fost ieri suspendate de la tranzactionare, ultima tranzactie de saptamana trecuta realizandu-se la 42.900 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a societatii se ridica la 26 milioane de euro. vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO