Companii

Directorul executiv de HR de la Bancpost pleaca la magazinele Real

Directorul executiv de HR de la Bancpost pleaca la magazinele Real

Valentin Pauna este unul dintre cei mai cunoscuti directori de resurse umane de pe piata, cu o experienta de peste 12 ani in HR, ultimii sapte ani pe pozitii executive

11.05.2009, 18:07 334

Valentin Pauna, care a ocupat timp de aproape doi ani functia de director executiv de resurse umane al Bancpost, filiala locala a grupului financiar elen Eurobank, a parasit banca pentru a prelua o pozitie in cadrul retelei de hipermarketuri Real, detinuta de grupul german Metro, potrivit unor surse din piata.

Reprezentantii Real Hypermarket au confirmat ca Pauna va lucra in cadrul companiei, dar nu au oferit detalii suplimentare, precizand ca vor anunta prin intermediul unui comunicat de presa pozitia pe care acesta urmeaza sa o ocupe. Nici Pauna, nici reprezentantii Bancpost nu au putut fi contactati pentru detalii suplimentare.
Valentin Pauna este unul dintre cei mai cunoscuti directori de resurse umane de pe piata, cu o experienta de peste 12 ani in HR, ultimii sapte ani pe pozitii executive. La Bancpost a ajuns in prima parte a lui 2007, cand in banca lucrau peste 3.000 de oameni, intr-o perioada de plina expansiune a retelelor bancare, strategie care a insemnat mii de angajari in sistemul financiar-bancar in ultimii doi ani. Grupul financiar creat in jurul Bancpost reuneste alte 11 companii, de la leasing la asigurari si consultanta in imobiliare si are 4.200 de angajati.
Inainte de Bancpost a lucrat timp de zece ani in cadrul producatorului de bunuri de larg consum Unilever, ultima pozitie fiind cea de director de resurse umane al Unilever South Central Europe (USCE). Cand a plecat din USCE, in 2007, era membru al board-ului, iar compania numara 850 de angajati, din care 650 erau concentrati in Romania. Inainte de venirea la Unilever, a lucrat intr-o institutie nonguvernamentala care administra fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana - FIMAN.
A absolvit Universitatea Politehnica din Bucuresti si Scoala Nationala de Studii Politice si Administratie Publica (SNSPA). De asemenea, are un master in politica si istorie contemporana la London Guildhall University.
In prezent, Liliana Simion ocupa pozitia de head of human resources department in cadrul Real. Retailerul a fost in ultimii ani unul dintre cei mai activi angajatori din comertul modern, "inghitind" mii de oameni anual. In prezent, pentru Real lucreaza peste 8.000 de oameni, iar planurile pentru acest an vizeaza angajarea a inca 1.000 - 1.200 de oameni, in concordanta cu planurile de deschidere de manazine. In primele trei luni ale anului, Real Hypermarket a angajat 300 de oameni. De altfel, retailerii, alaturi de furnizorii de outsourcing, sunt in continuare singurele domenii care fac angajari de masa, in conditiile in care majoritatea companiilor au blocat recrutarile.
Real a intrat pe piata locala in martie 2006 si a investit aproximativ 450 de milioane de euro in Romania pana in prezent. Retailerul a raportat vanzari de 367 de milioane de euro in 2007 si de 638 de milioane de euro in 2008.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO