Companii

Divizia de chartere a Rompetrol mizeaza pe afaceri de 4 mil. euro

30.05.2007, 17:11 34

Operatorul aerian de chartere Eurojet, parte a grupului Rompetrol, si-a bugetat o dublare a cifrei de afaceri in acest an, pana la circa patru milioane de euro, pe baza extinderii portofoliului de clienti. Anul trecut, numarul clientilor Eurojet s-a majorat cu 30% fata de 2005.
"Ne-am propus atat o consolidare a pozitiei pe piata zborurilor charter VIP, cat si o extindere a portofoliului de clienti prin dezvoltarea de noi produse si servicii'', au spus reprezentantii companiei.
Astfel, Eurojet a introdus de anul trecut servicii auxiliare transportului aerian, precum rezervari de limuzine, inchirieri de camere la hotel sau bilete de teatru. Compania Eurojet opereaza atat zboruri la cerere pentru persoane fizice, cat si zboruri in colaborare cu agentiile de turism.
"Pentru acest an ne dorim o extinderea a colaborarii atat cu agentii de turism din Romania, cat si din alte tari", au spus reprezentantii companiei. Astfel, Eurojet are incheiate parteneriate cu Happy Tour, Accent Travel and Events, Romania Travel Plus si Liberty International. Desi Rompetrol este in continuare un client foarte important pentru companie, numarul zborurilor efectuate de clienti externi grupului Rompetrol este in crestere. Reprezentantii companiei nu au precizat care este ponderea zborurilor pentru Rompetrol in businessul Eurojet. Tarifele practicate de companie pornesc de la 2.500 euro/ora.
"In prezent, Eurojet numara peste 200 de clienti fideli, fata de doar 4-5 in momentul infiintarii in anul 2004. Unii dintre acestia au incheiat abonamente pentru un numar mai mare de ore de zbor pe aeronavele Eurojet, printre clientii companiei numarandu-se oameni de afaceri romani si straini, companii nationale si multinationale, agentii de turism, banci, ambasade, brokeri internationali, artisti, sportivi sau cluburi sportive'', au spus reprezentantii companiei.
Cele mai solicitate destinatii externe sunt Belgrad, Nisa, Paphos, Verona, Florenta, Sofia, Montpellier, Geneva, Rijeka, Sarajevo, Paris, Londra, Moscova, Kiev, Odessa, Lvov, Tbilisi, Astana sau Almaty, in general orase care nu au legaturi directe pe cursele regulate. Compania opereaza anual peste 1.100 de ore de zbor, avand o flota proprie de doua aeronave de tip executive jets. Eurojet le ofera insa clientilor si alte tipuri de aeronave, prin incheierea de parteneriate. Piata zborurilor charter are o evolutie pozitiva in ansamblu, ca urmare a cresterii economiei.
"Odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, relatiile economice ale Romaniei s-au extins, astfel incat nevoile de calatorie ale oamenilor de afaceri au crescut simtitor. In prezent, piata de profil se inscrie pe un trend ascendent, pentru 2007 estimand o crestere de minimum 20% a orelor de zbor", au adaugat reprezentantii Eurojet.
Pe piata de chartere mai operaeza Tiriac Air, dar si companii low-cost sau de curse regulate, care au ca activitate adiacenta zborurile charter. Printre acestea se numara Blue Air, Carpatair sau TAROM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO