Companii

Doncafé si-a luat de la Unilever manager de trade marketing

19.05.2010, 23:14 170

Compania israeliana Strauss Romania l-a numit pe Raoul Cojocaru,fostul Category Manager pe detergenti al Unilever, pe pozitia deTrade Marketing Manager. El o inlocuieste pe Ioana Doncea, care aplecat din companie.

Cojocaru a fost recrutat de producatorul cafelei Doncafé si Fortdupa o experienta de 13 ani la Unilever, dintre care noua ani indepartamentul de vanzari.

"Provocarea in aceasta noua pozitie va fi sa dezvolt echipa deTrade Marketing plecand aproape de la zero", a afirmat RaoulCojocaru. Din noua functie, el va coordona toate activitatile demarketing ale producatorului de cafea desfasurate in comert.

Strauss Romania a avut anul trecut afaceri de 66,8 mil. euro, indeclin cu circa 11% fata de valoarea din 2008, potrivit datelorraportate de companie.

In acest an, la conducerea subsidiarei locale a grupului a venitfostul director comercial al Heineken Romania, Marius Melesteu, lapatru luni dupa demisia managerului israelian Matanya Schwartz. Lascurt timp, compania a anuntat numirea lui Razvan Mircea, fostulStrategy & Marketing Director al Vel Pitar, la conducereadepartamentului de marketing.

Strauss Romania a realizat in urma cu aproximativ doi ani celmai mare rebranding de pe piata cafelei, cu un buget de promovarede 6 mil. euro, prin care marca Elita a devenit Doncafé. Aceastaschimbare a repozitionat compania pe segementul premium, fiindoperate in acelasi timp cresteri de preturi la produsele dinportofoliu pe parcursul anului 2008.

In 2009 insa, compania a raportat un declin al cotei de piata,care in momentul demararii proiectului de rebranding - la jumatatealui 2008 - era estimata de directorul Strauss Romania la 33%.

Piata de profil, estimata la aproximativ 250 de milioane deeuro, este dominata de companii de talie internationala, cei maimari jucatori fiind Kraft Foods, Strauss, Nescafé, Tchibo siAmigo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO