Companii

DPD România deschide un centru logistic la Sibiu, o investiţie de un milion de euro

DPD România deschide un centru logistic la Sibiu, o...

Autor: Mirabela Tiron

17.11.2016, 14:28 1657

DPD România, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de coletărie şi curierat expres, a deschis un depozit şi un hub din Sibiu, pe 4.400 de metri pătraţi, în urma unei investiţii de un milion de euro.

Noul centru logisitc DPD România, în care vor lucra aproximativ 60 de angajaţi, dispune inclusiv de peste 10.000 mp alocaţi drumurilor de acces, parcărilor şi platformelor.

”Odată cu mărirea portofoliului şi creşterea volumelor de transport ale clienţilor existenţi a devenit tot mai stringentă nevoia de spaţiu pentru acomodarea unui număr ridicat de colete. Măsura de extindere a capacităţii logistice este în concordanţă deplină cu strategia noastră de dezvoltare pe plan local, iniţiată încă de anul trecut. Decizia de a deschide depozitul în Sibiu, unde este localizat şi hub-ul central DPD România, a fost una strategică, în special datorită poziţionării proiectului, care facilitează accesul curierilor la principalele căi de transport rutier din România şi Europa”, a spus Lucian Aldescu, CEO al DPD. 

Investiţia în acest centru logistic vine după ce în luna august, DPD şi-a extins capacitatea logistică şi în Capitală, prin inaugurarea unui hub de 4.800 mp, în Mogoşoaia, în urma unei investiţii de 1,5 milioane de euro. Depozitul, amplasat în cadrul proiectului logistic LOG.IQ Bucureşti, are o capacitate de manipulare şi sortare de 70.000 colete pe zi, respectiv 2.000 de paleţi pe zi şi asigură acomodarea a 160 de curieri.

În primele nouă luni, afacerile  DPD au crescut cu 27% faţă de perioada similară a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO