Companii

Dragne caută avocaţi de consultanţă. „Nu vrem să rămânem nişaţi pe litigii“

Dragne caută avocaţi de consultanţă. „Nu vrem să rămânem nişaţi pe litigii“

Ion Dragne: Nu ştiu dacă este un moment favorabil pentru un start-up deoarece avocaţii sunt strâns legaţi de clientelă. Cum merg afacerile clienţilor, aşa merge şi avocatura

13.07.2010, 23:12 272

Avocatul Ion Dragne, care a părăsit la sfârşitul lunii iuniefirma Muşat & Asociaţii pentru a forma o nouă casă de avocaturăalături de un grup de aproximativ 20 de avocaţi, îşi propune cafirma proaspăt înfiinţată să ofere servicii complete de consultanţăjuridică, deşi în prezent majoritatea avocaţilor pe care îicoordonează sunt specializaţi pe litigii sau arbitraje.
Dragne şi Asociaţii, firma recent înfiinţată, a închiriat un sediude circa 450 de metri pătraţi în zona Cotroceni, unde sunt în cursde a deveni complet operaţionali din punct de vedere tehnic.
"Suntem obligaţi să ne menţinem reputaţia de avocaţi specializaţipe litigii, arbitraje sau executări silite, dar pentru a nevalorifica echipa şi a satisface nevoile clientelei am început sădezvoltăm şi partea de consultanţă. Căutăm în continuare avocaţi deconsultanţă deoarece idealul oricărei firme este să ofere serviciicomplete. Nu vrem să rămânem pe o singură nişă", a declaratavocatul Ion Dragne pentru ZF.
Dragne, 42 de ani, a plecat de la Muşat de pe a doua poziţie încadrul firmei şi prodecan al Baroului Bucureşti. Acum, are alături12 avocaţi care au lucrat sau au colaborat cu Muşat &Asociaţii, alţi şapte avocaţi din alte firme şi un personaladministrativ format din cinci persoane.
Piaţa avocaturii a fost de-a lungul timpului zguduită de mai multeplecări ale unor grupuri de avocaţi, dar aceştia decideau, deregulă, să plece pe cont propriu în perioade de creştere, cândpiaţa oferea oportunităţi pentru toate firmele.
"Nu ştiu dacă este un moment favorabil pentru un start-up deoareceavocaţii sunt strâns legaţi de clientelă. Cum merg afacerileclienţilor, aşa merge şi avocatura. Privind însă subiectiv, potspune că era momentul potrivit să facem o echipă", apreciazăDragne.
Avocatul a lucrat de-a lungul celor opt ani petrecuţi la Muşat atâtpentru instituţii publice din subordinea Guvernului, cât şi pentrucompanii precum Orange, Arcelor Mittal, Anchor Grup sau RoşiaMontană Gold Corporation, dar spune că la plecarea de la Muşat nu aavut o convenţie privind o eventuală "împărţire a clienţilor.
Informaţia privind plecarea de la Muşat a apărut în luna mai, dupăce Dragne şi-a înştiinţat pe 17 mai foştii colegi de intenţia de apărăsi firma. La o lună şi jumătate distanţă, avocatul şi-aînfiinţat propria firmă în care mai are alţi cinci asociaţi - DeliaBosman, Daniel Cîrstea, Oana Dumitrescu, Stelian Garofil şiŞtefania-Oana Stratula.
"Am stat atâta timp cât a fost necesar să asigur transferul tuturorlucrărilor către alţi parteneri şi colaboratori ai firmei.Preavizul nu este făcut pentru a fi ţinut "legat de glie", cipentru a avea timp să fac transferul responsabilităţilor", declarăDragne, în condiţiile în care statutul firmei prevedea o perioadăde preaviz de până la opt luni.
Onorariile anuale încasate de avocaţii de business sunt estimate laaproximativ 200 de milioane de euro, cele mai mari firme în funcţiede încasări fiind Ţuca Zbârcea, NNDKP, Muşat, Boştină, BadeaClifford Chance şi Popovici Niţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO