Companii

Ductil si-a mentinut profitul la 4,4 mil. euro

28.02.2005, 00:00 11

Producatorul de electrozi de sudura Ductil Buzau, cel mai important jucator roman de pe piata sudurii si taierii metalelor, a inregistrat anul trecut un profit net de 174 de miliarde de lei (4,3 milioane de euro). In euro profitul companiei este identic cu cel din 2003 cand aceasta a raportat un profit net de 165 de miliarde de lei.


Anul trecut, Ductil a realizat o cifra de afaceri de 1.144 de miliarde de lei (28,3 milioane de euro), cu 18% mai mare in euro fata de cea din anul anterior. Cresterea cifrei de afaceri s-a datorat faptului ca Ductil a reusit anul trecut sa vanda mai multi electrozi de sudura, dar si cresterii preturilor pe fondul majorarii pretului metalului si a pulberii de fier, principalele materii prime.



Vanzarile si profitul au depasit estimarile companiei de la inceputul anului trecut. Ductil estima ca va obtine un profit net de 148,9 miliarde de lei, in timp ce vanzarile erau previzionate sa atinga 969,8 miliarde de lei.



Cresterea vanzarilor s-a datorat si introducerii pe piata a unor produse si servicii noi, precum sisteme pentru aspirarea si filtrarea fumului de sudura, discuri abrazive.



Activitatea principala a Ductil este productia de electrozi de sudura, compania dezvoltandu-si si activitatea comerciala de desfacere a echipamentelor de sudura si consumabile pentru sudura, marfuri primite de la FRO SRL Italia si SAF Franta.



Actiunile Ductil sunt listate la Bursa Electronica RASDAQ, unde au cunoscut in ultimele luni o evolutie oscilanta. Actiunile s-au tranzactionat in aceasta saptamana in jurul pretului de 9.500 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a Ductil se ridica la 43 de milioane de euro. vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO