Companii

Dunca Expeditii, plus 40% in primul semestru

19.07.2007, 18:51 28

Compania de transport rutier de marfuri Dunca Expeditii a inregistrat o crestere de 40% a cifrei de afaceri in prima jumatate a anului, fata de perioada similara a anului trecut.
"Cifra de afaceri a crescut pentru ca am facut mai multi kilometri, clientii nostri majorandu-si afacerile. In acelasi timp am atras si noi clienti", a spus Romeo Dunca, proprietarul companiei.
Printre clientii Dunca Expeditii se numara compania producatoare de bunuri de larg consum Procter&Gamble, Linde Gas, unul dintre cei mai importanti furnizori de gaze de pe piata, precum si compania cu activitati in domeniul constructiilor Euroholding.
Conform ritmului inregistrat in primele sase luni, Dunca Expeditii se afla in graficul de crestere previzionat pentru acest an, compania urmarind sa atinga afaceri de circa 30 de milioane de euro.
Anul trecut compania a inregistrat o cifra de afaceri 22 de milioane de euro, in crestere cu aproape 50% fata de 2005. Recent, autoritatile au hotarat ca circulatia pe drumurile nationale cu masa mai mare de 7 tone sa fie interzisa in intervalul orar 10:00 - 20:00, in judetele afectate de canicula, ca urmare a temperaturilor ridicate.
Dunca spune ca acest lucru a afectat activitatea companiei, iar soferii suporta greu aceasta situatie, fiind nevoiti sa munceasca in timpul noptii.
Omul de afaceri a intrat si in businessul imobiliar, infiintand firma Dunca Imobiliare si dezvoltand un centru logistic. Pana in acset moment au fost dati in folosinta 30.000 de metri patrati de spatii, urmand sa ajunga la 64.000 de metri patrati la sfarsitul anului viitor. Investitia totala in centrul logistic se va ridica, potrivit estimarilor lui Dunca, la circa 40 de milioane de euro.
O alta afacere care va fi dezvoltata de Dunca va fi o statiune de schi in Muntii Banatului, care va necesita o investitie de peste 150 de milioane de euro, suma pe care omul de afaceri spera sa o acopere prin accesarea de fonduri europene.
Dunca Expeditii opereaza transporturi interne si internationale, acestea avand o pondere relativ egala in cifra de afaceri a companiei. Cele mai multe transporturi externe sunt spre destinatii din Franta, Germania, Italia sau Olanda.
Totodata, parcul auto al companiei se ridica la peste 550 de vehicule.
Pe piata transportului de marfa mai opereaza companii precum Romtrans, Grup Feroviar Roman, Frigoexpres, Alin Trans Impex sau Trans Car.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO