Companii

Dunca mizeaza pe o marja de profit de 6%

18.05.2007, 20:19 79

Compania Dunca Expeditii, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata transportului de marfa, si-a bugetat pentru acest an un profit de 2 milioane de euro, la o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro.
"Dorim sa ne majoram in acest an profitul. Desi anul trecut am avut un profit de trei milioane de euro, acesta nu a fost obtinut exclusiv din activitatea de baza, ci a fost obtinut si prin vanzarea unui activ imobiliar", a spus Romeo Dan Dunca, directorul si actionarul majoritar al companiei.
In primele trei luni ale anului compania a inregistrat o crestere de 40% a afacerilor fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta crestere vine, potrivit lui Dunca, ca urmare a integrarii in Uniunea Europeana si a pietei libere.
Dunca Expeditii se afla in graficul de crestere previzionat pentru acest an, compania urmarind sa atinga afaceri de circa 30 de milioane de euro. Anul trecut compania a inregistrat o cifra de afaceri 22 de milioane de euro, in crestere cu aproape 50% fata de 2005.
Potrivit directorului si actionarului companiei, transportatorii se confrunta insa cu o mare problema generata de evolutia pietei de munca, multi conducatori de tiruri preferand sa lucreze in strainatate, unde salariile sunt mai mari.
"Nevoia de tarnsport in Romania a crescut, dar a aparut o problema cu personalul", mentioneaza Dunca.
Cresterea cifrei de afaceri a companiei nu a venit numai pe fondul activitatii de transport, ci si din logistica. Astfel, Dunca a demarat o investitie intr-un centru de logistica, dand in folosinta deja 30.000 de metri patrati. Printre companiile care au inchiriat deja spatiul in acest depozit se numara Procter&Gamble si Interbrands, potrivit unei declaratii ulterioare a directorului companiei.
Pe langa transport si logistica, Romeo Dunca s-a hotarat sa investeasca si intr-o statiune de schi din Muntii Banatului.
"Vom investi in aceasta statiune peste 150 de milioane de euro, dar speram ca o mare parte din suma sa o acoperim prin fonduri europene. Cred ca aceasta zona are un mare potential", a spus Dunca.
Dunca nu va fi insa singurul investitor in aceasta statiune de schi. Conform unor afirmatii ulterioare ale acestuia, este vorba de cinci investitori, dintre care trei persoane fizice si doua banci. Dunca Expeditii opereaza transporturi interne si internationale, acestea avand o pondere relativ egala in cifra de afaceri. Cele mai multe transporturi externe sunt in Europa Occidentala, in tari precum Franta, Germania, Italia sau Olanda.
Parcul auto al companiei se ridica la peste 550 de vehicule si a crescut cu aproximativ 100 de autovehicule achizitionate la sfarsitul anului trecut. Investitia in noile autovehicule a fost de circa 7 milioane de euro, potrivit lui Dunca.
Pe piata transportului de marfa mai opereaza comapnii precum Romtrans, Grup Feroviar Roman, Frigoexpres, Alin Trans Impex sau Trans Car.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO