Companii

Dupa asigurari si fonduri, KD intra si pe brokeraj

18.10.2005, 18:59 13

Grupul sloven KD va infiinta o societate de brokeraj pe piata de capital in cadrul strategiei de extindere in domeniul serviciilor financiare pe piata romaneasca.

Slovenii detin deja o societate de administrare a fondurilor mutuale si si-a anuntat intentia de a intra pe piata asigurarilor de viata.

"Ne vom adresa mai mult investitorilor mari si mai putin celor de retail", spune Ioan Mincu-Raducescu, presedintele KD Investments. El a mai declarat ca grupul sloven nu mai are alte planuri de extindere pentru moment, dorind sa se concentreze in perioada urmatoare pe brokeraj, fonduri mutuale si asigurari.

Noua societate va trebui sa cumpere dreptul de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti, intrucat nu va fi actionar al acestei piete, asa cum este cazul cu societatile mai vechi de pe piata.

KD incearca sa isi dezvolte o retea proprie de distributie pentru produsele financiare proprii, in conditiile in care cei mai mari jucatori de pe piata fondurilor mutuale sau a brokerajului beneficiaza de retelele teritoriale ale bancilor care le sunt actionari majoritari. KD a deschis deja in Capitala primul "punct financiar", reteaua urmand sa fie extinsa in functie de rezultatele obtinute de aceasta prima unitate.

Grupul sloven s-a extins in ultimii ani in Europa Centrala si de Est, unde administreaza active totale in valoare de aproximativ 835 de milioane de euro. In afara de activitatile financiare, grupul mai detine participatii in alte domenii cum ar fi cinematografele sau educatia de business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO