Companii

După câştigarea licitaţiei de la Cupru Min Bayfront suna traderi să strângă bani

După câştigarea licitaţiei de la Cupru Min Bayfront suna traderi să strângă bani

Foto: Shutterstock

Autor: Adrian Cojocar

11.04.2012, 16:23 766

Banca de investiţii canadiană, Bayfront Capital Partners, care a câştigat prin firma Roman Copper licitaţia pentru preluarea Cupru Min Abrud, oferind 200,8 mil. euro pe pachetul integral de acţiuni, a contactat după licitaţie mai mulţi traderi pentru a le propune afaceri în România, potrivit unor surse din piaţă.

"Cunosc cel puţin trei traderi de pe piaţa internaţională care au fost contactaţi săptămâna trecută de Bayfront şi întrebaţi dacă nu sunt interesaţi să investească într-o afacere din România", au spus aceleaşi surse.

Canadienii de la Bayfront au fost descalificaţi din procesul de privatizare al Cupru Min la finele săptămânii trecute, care era termenul final prevăzut pentru semnarea contractului de preluare al Cupru Min, din cauză că nu au acceptat mai multe condiţii impuse de Ministerul Economiei.

Una dintre condiţii era ca aceştia să facă dovada banilor prin deschiderea unui cont escrow în valoare de circa 32 mil. euro pentru garantarea realizării unor investiţii minime de mediu la Cupru Min.

Reprezentanţii Ministerului Economiei au recunoscut de altfel că firma canadiană care câştigase licitaţia pentru Cupru Min intenţionează să strângă bani de la investitori pentru a finanţa achiziţia, însă nu se cunoştea cu exactitate dacă aceştia aveau semnate precontracte cu investitori în vederea finanţării înainte de câştigarea licitaţiei sau dacă au intrat în licitaţie fără astfel de pre-acorduri.

"Din documentele prezentate rezultă că Bayfront Capital Partners va susţine Roman Copper în vederea finanţării achiziţiei de acţiuni la Cupru Min şi a datoriilor cu participarea investitorilor din Canada, Europa şi SUA", spuneau după licitaţie reprezentanţii Ministerului Economiei, cel care prin OPSPI a fost vânzătorul Cupru Min.

Preţul licitat de Roman Copper, firmă controlată de Bayfront Capital Partners, a fost de circa 3,5 ori mai ridicat decât preţul de pornire al licitaţiei de la Cupru Min, de circa 60 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO