Companii

E.ON isi face echipa comuna de conducere pe energie si gaze

11.06.2009, 16:13 475

E.ON Romania, compania care grupeaza activitatile de distributie si furnizare a energiei electrice si a gazelor naturale derulate de germanii de la E.ON pe piata locala, a facut recent modificari majore in ceea ce priveste conducerea E.ON Moldova Furnizare si E.ON Gaz Romania.

Astfel, ambele companii care se ocupa pe piata locala de comercializarea energiei electrice si a gazelor naturale vor avea aceeasi echipa de conducere dupa ce directorii generali executivi au fost schimbati.
Potrivit unor surse din piata, miscarea are loc in contextul in care nemtii isi doresc o mai buna coordonare la nivelul celor doua activitati. Potrivit site-urilor celor doua companii, atat E.ON Moldova Furnizare, cat si E.ON Gaz Romania vor fi conduse de catre Dan Morari si vor avea cate doi directori generali adjuncti in persoana lui Alwin Griech si a Simonei Mihaela Covaliu.
Numirea lui Dan Morari in functia de conducere a E.ON Moldova Furnizare vine in contextul in care Cristian Secosan, fostul director al companiei, va prelua din iulie postul de director general executiv al filialei locale a concernului german Siemens.
Anterior acestei numiri, Dan Morari ocupa functia de director general al companiei E.ON Gaz Distributie, conducerea companiei E.ON Gaz Romania fiind exercitata de catre Virgil Metea. De la inceputul acestei luni, Metea a preluat insa functia de director general al E.ON Gaz Distributie, iar Dan Morari a trecut la conducerea E.ON Gaz Romania, concomitent cu preluarea functiei de director la E.ON Moldova Furnizare.
Cei doi adjuncti care-i sunt subordonati lui Morari vin la randul lor din cele doua companii de furnizare a gazelor naturale, respectiv a energiei electrice. Astfel, Alwin Griech ocupa functia de director general adjunct al lui Virgil Metea la E.ON Gaz Romania in timp ce Simona Mihaela Covaliu era adjuncta lui Cristian Secosan in cadrul E.ON Moldova Furnizare. Cele doua companii care vor avea practic aceeasi conducere au derulat anul trecut afaceri cumulate de peste 700 de milioane de euro pe partea de comercializare a gazelor naturale si a energiei electrice.
Singura companie E.ON care si-a pastrat directorul general este E.ON Modova Distributie, la conducerea careia se afla Catalin Dragoi.
Germanii de la E.ON sunt singurul grup strain energetic care a reusit prin intermediul proceselor de privatizare derulate de statul roman sa-si asigure prezenta pe piata gazelor si a energiei electrice in aceeasi regiune, cea a Moldovei.
De la inceputul anului, toate activitatile E.ON derulate local au fost reorganizate. Astfel, E.ON Gaz Romania Holding, care avea activitati pe segmentul distributiei si furnizarii de gaze naturale, si E.ON Energie Romania, care activa pe partea de furnizare si distributie de energie, au fost regrupate intr-o singura companie, E.ON Romania, condusa de catre Frank Hajdinjak.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO