Companii

E vremea investiţiilor în România, spune CEO-ul Medicover

Autor: Ioana David

26.09.2010, 23:10 35

Grupul suedez Medicover, unul dintre principalii jucători pepiaţa serviciilor medicale private, cu afaceri estimate la 31 mil.euro în acest an în România, are în plan investiţii de 70-80 mil.euro pe piaţa locală în deschiderea de spitale şi clinici privateîn următorii ani.

Într-un interviu acordat Ziarului Financiar, reprezentanţiigrupului Medicover spun că dezvoltarea internaţională a grupuluisuedez intră acum în "etapa România", adică proiectele deinvestiţii vor viza această piaţă, după ce anterior au investitaproape 200 mil. euro în Polonia şi în laboratoare în alteţări.

"Acum începe programul de investiţii din România. Este multăactivitate în industria medicală privată de aici. Sunt mulţi carecheltuiesc o grămadă de bani pentru achiziţia de companii, însă noipreferăm să construim facilităţi", a spus Fredrik Ragmark, CEO alMedicover.

Sectorul medical privat este unul dintre cele mai dinamice dineconomie, în ultimele luni existând o adevărată bătălie întreoperatori pentru achiziţia de companii sau pentru câştigarea decotă de piaţă, iar proiectul Medicover este cel mai mare anunţatpână acum pe această piaţă.

Pe piaţa locală, Medicover operează reţeaua de clinici sub acestnume, dar şi o reţea de laboratoare, Synevo.

Citiţi mâine în ZF un interviu cu executivii grupuluiMedicover

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO